Memur ve Emekli Maaş Zamlarını İçeren Torba Teklif TBMM'de Kabul Edildi.Meclis Genel Kurulu, memur ve emekli maaşlarıyla ilgili torba teklifi kabul etti. Bu düzenlemeyle, Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklileri, yılın 6 ayı için enflasyon farkıyla birlikte toplamda yüzde 25 zam alacaklar. Yeni düzenlemeler temmuz ayından itibaren uygulanmak üzere yayım tarihinde yürürlüğe girecek.Memur ve Emekli Maaş Zamlarını İçeren Torba Teklif TBMM'de Kabul Edildi.Meclis Genel Kurulu, memur ve emekli maaşlarıyla ilgili torba teklifi kabul etti. Bu düzenlemeyle, Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklileri, yılın 6 ayı için enflasyon farkıyla birlikte toplamda yüzde 25 zam alacaklar. Yeni düzenlemeler temmuz ayından itibaren uygulanmak üzere yayım tarihinde yürürlüğe girecek.

Memur ve Emekli Maaş Zamlarını İçeren Torba Teklif TBMM’de Kabul Edildi

Meclis Genel Kurulu, memur ve emekli maaşlarıyla ilgili torba teklifi kabul etti. Bu düzenlemeyle, Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklileri, yılın 6 ayı için enflasyon farkıyla birlikte toplamda yüzde 25 zam alacaklar. Yeni düzenlemeler temmuz ayından itibaren uygulanmak üzere yayım tarihinde yürürlüğe girecek.

Kamu haberlerininden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

Emekli Maaşlarına Yüzde 25 Zam

Emekli aylıklarına yapılan düzenlemeyle birlikte, Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklileri, yılın 6 ayı için enflasyon farkıyla birlikte toplamda yüzde 25 zam alacaklar. Bu zam düzenlemesi temmuz ayından itibaren geçerli olacak ve emeklilerin maaşlarına yansıtılacak.

En Düşük Memur Maaşı 22 Bin 17 Lira Olacak

“6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Bu kanun teklifi, en düşük memur maaşının 22 bin 17 liraya yükseltilmesini ve emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılmasını içeriyor. Aynı zamanda vergi artışlarını da öngören bu düzenleme, önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

İlave Ödeme ve Mali Haklar

Tüm kamu personeline, 15 bin 965 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpılması sonucunda belirlenecek tutarda (8077 TL) ilave ödeme yapılacak. Bu ödemeye, personelin aylık veya ücretlere ilişkin hükümler uygulanacak ve damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve sigorta prim kesintisine tabi tutulmayacak.

İlave ödeme kapsamında bulunanlara sadece kendi unvanı esas alınarak ödeme yapılacak ve mali haklarının belirlenmesinde, en yüksek devlet memuru veya başka bir unvan esas alınmayacak. Ayrıca, bu ödeme diğer mevzuatlara göre belirlenen mali haklarla ilişkilendirilmeyecek. Cumhurbaşkanı, uygulamadaki tereddütleri gidermek ve yönlendirmek için yetkilendirilecek. Bu düzenlemeler 15 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girecek.

Diğer Düzenlemeler ve Kaynaklar

Görüşmeler sırasında yapılan değişiklikle, ilave ödeme uygulamasında Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu’na tabi olanların da tereddüt yaşamaması için teknik düzenlemeler yapıldı.

Ayrıca, memurların ve diğer kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarındaki artışlar, ocak ayında yüzde 30 ve temmuz ayında yapılacak olan artışlarla birlikte değerlendirilecek. Bu artışlar ve işçilere yapılacak artışlar için gerekli ödeneğin belirlenmesi konusunda Cumhurbaşkanına yetki verilecek. Ödeneğin ilgili idare bütçelerine ekleme yapılması için gerekli adımlar atılacak.

Kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren, Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynaklarından karşılanan destekler, Merkez Bankası kaynaklarından sağlanacak. Bu şekilde, gerekli kaynaklar sağlanarak düzenlemelerin uygulanması sağlanacak.

KARİYERBANKASİ.NET