Hazine Bakanı Mehmet Şimşek'ten Asgari Ücret Açıklaması.Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de asgari ücretin düşük olmadığını belirtti ve asgari ücrete ve emekli aylığına zam istemenin popülizm olduğunu söyledi. Habertürk'e konuşan Bakan Şimşek, Türkiye'deki asgari ücret seviyesinin yeterli olduğunu savundu.

Hazine Bakanı Mehmet Şimşek’ten Asgari Ücret Açıklaması.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’de asgari ücretin düşük olmadığını belirtti ve asgari ücrete ve emekli aylığına zam istemenin popülizm olduğunu söyledi. Habertürk’e konuşan Bakan Şimşek, Türkiye’deki asgari ücret seviyesinin yeterli olduğunu savundu.

Asgari Ücretin Düşük Olduğu İddialarına Yanıt

Bakan Şimşek, asgari ücretin düşük olduğu iddialarına karşı çıkarak, asgari ücrete ve emekli aylığına zam istemenin popülist bir yaklaşım olduğunu belirtti. Şimşek, Türkiye’de çalışanların ve emeklilerin enflasyona ezdirilmediğini ve büyümeden pay aldıklarını vurguladı.

Asgari Ücretin Karşılaştırılması

Şimşek, Türkiye’deki asgari ücretin uluslararası düzeyde yüksek olduğunu belirtti. “Endonezya, Filipinler, Tayland, Brezilya, Meksika, Şili ve Avrupa’da Bulgaristan, Hırvatistan, Romanya, Macaristan gibi AB üyesi ülkelerle karşılaştırın,” dedi. Ayrıca, Polonya hariç, Avrupa’daki gelişmekte olan ülkeler arasında en yüksek asgari ücretin Türkiye’de olduğunu ifade etti.

Mehmet Şimşek, asgari ücret ve emekli aylığına zam istemenin popülizm içerdiğini söyledi. Popülizmin Türkiye’yi olumsuz bir noktaya getirdiğini belirten Şimşek, ekonomik gerçeklere dayalı politikaların önemine vurgu yaptı.

Emekli ve Çalışanların Durumu

Bakan Şimşek, “Ne dün, ne bugün, ne de yarın, emeklimizi, çalışanımızı enflasyona ezdirmedik. Büyümeden herkese pay vereceğiz. Bu sene reel olarak asgari ücret artmış olacak.”

Asgari ücretle ilgili son dakika gelişmelerini takip için tıkla ücretsiz indir.