Son dakika… En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak. Açıklama az önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hak-İş Genel Kurulunda şunları söyledi:

Çalışanlarımıza verdiğimiz son müjde önceki gün imzalanan Kamu toplu iş sözleşmeleridir. 700 bin kardeşimizin en düşük ücretini yükseltip, hem de üzerine refah payı dahil yüzde 45 artış yaptık. Böylece en düşük kamu işçisi ücretini 12 bin liradan 21 bin liranın üzerine çıkardık. Bu toplu sözleşmenin kamu işçilerimize ve kurumlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Şimdi önümüzde memurlarımızın maaş düzenlemesi var. Yasaya göre memurların maaş artış oranları Ocak ve Temmuz ayında belirleniyor. Biliyorsunuz memur maaş zamlarında enflasyon farkına ilave refah payı artışını biz getirdik. Daha önce böyle bir uygulama yoktu. Sene başında kamu görevlilerinin maaşlarını yüzde 13 oranında refah payı ilave edip yüzde 30 oranında zam yapmıştık. 2002 yılında 392 TL olan memur maaşını yüzde 136 artışla 12 bin liraya çıkarmıştık.

En düşük memur maaşını , en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçilerinde olduğu gibi en düşük maaşı 15 bin liraya çıkararak, üzerine enflasyon ve refah payı ekleyerek benzer artış yapacağız. En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak.

Memur maaşlarındaki artışlar, emeklilerine de yansıyacak. Bakanımıza yasal tarih olan Temmuz’a kadar çalışmanın tamamlanması için gerekli talimatı verdim.

MAAŞ ZAMLARINA İLİŞKİN SON DAKİKA HABERLERİNİ TAKİP İÇİN TIKLA VE İNDİR.