Kültür ve Turizm Bakanlığı 2023 Yılında Sinema Sektörüne 72 Milyon 500 Bin Lira Destek Sağladı.Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin sinema sektörünü desteklemeye devam ediyor. Bu yılın ilk 9 ayında, sinema sektörüne toplamda 72 milyon 500 bin liralık bir maddi destek sağlandı. Bakanlık, sinema projelerini desteklemek amacıyla oluşturulan 7 kişilik Sinema Destekleme Kurulu tarafından yapılan son değerlendirme toplantısında, 20 yeni projenin daha desteklenmesi kararı aldı.Kültür ve Turizm Bakanlığı 2023 Yılında Sinema Sektörüne 72 Milyon 500 Bin Lira Destek Sağladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2023 Yılında Sinema Sektörüne 72 Milyon 500 Bin Lira Destek Sağladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin sinema sektörünü desteklemeye devam ediyor. Bu yılın ilk 9 ayında, sinema sektörüne toplamda 72 milyon 500 bin liralık bir maddi destek sağlandı. Bakanlık, sinema projelerini desteklemek amacıyla oluşturulan 7 kişilik Sinema Destekleme Kurulu tarafından yapılan son değerlendirme toplantısında, 20 yeni projenin daha desteklenmesi kararı aldı.

Ekonomiye dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

Kurul, özellikle ilk yönetmen, uzun metrajlı filmler ve çekim sonrası projelerin desteklenmesi konusunda görüş birliğine vardı. Bu kapsamda, sinema sektörüne verilen desteklerin 7’si “İlk Uzun Metrajlı Kurgu Film Yapımı”, 11’i “Uzun Metrajlı Sinema Film Yapımı” ve 2’si “Çekim Sonrası” başlığında yer alan projelere yönlendirildi.

Toplamda 72 Milyon 500 Bin Lira Destek

Bu projelere ilk 9 ayda 72 milyon 500 bin liralık bir maddi destek sağlandı. Bu desteklerle birlikte, 2023 yılında sinema sektörüne sağlanan toplam maddi katkı miktarı 98 milyon 924 bin liraya ulaştı.

“Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa” Büyük Başarı Kazandı

Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri arasında, önceki filmleri büyük ilgi gören Aslan Hürkuş ve Tay serilerinin yeni projeleri de bulunuyor. Özellikle animasyon filmler, gişede büyük ilgi görüyor ve Bakanlık desteğiyle beyaz perdeye taşınan “Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa”, 2,8 milyon seyirciyle yılın en çok izlenen filmi oldu.

Bakanlık destekli filmler, bu yıl Cannes, Venedik, Varşova, Toronto ve New York gibi dünyanın en önemli uluslararası film festivallerinde de yer alarak Türk sinemasının tanıtımına önemli katkı sağlıyor.

KARİYERBANKASİ.NET