Meta ve BMW, akıllı araçlar için ortaklık anlaşması imzaladı ve ilk araştırma bulgularını paylaştı. Otonomlaşma yolunda ilerleyen dünyada akıllı otomobiller önemli bir yer tutuyor. Facebook'un kurucusu Meta ve Alman otomobil üreticisi BMW, bu bağlamda bir iş birliği anlaşması imzaladı. Meta ve BMW arasındaki araştırma ortaklığı hakkındaki detaylar haberimizin devamında yer alıyor.Meta ve BMW, akıllı araçlar için ortaklık anlaşması imzaladı ve ilk araştırma bulgularını paylaştı. Otonomlaşma yolunda ilerleyen dünyada akıllı otomobiller önemli bir yer tutuyor. Facebook'un kurucusu Meta ve Alman otomobil üreticisi BMW, bu bağlamda bir iş birliği anlaşması imzaladı. Meta ve BMW arasındaki araştırma ortaklığı hakkındaki detaylar haberimizin devamında yer alıyor.

Meta ve BMW, akıllı araçlar için ortaklık anlaşması imzaladı ve ilk araştırma bulgularını paylaştı. Otonomlaşma yolunda ilerleyen dünyada akıllı otomobiller önemli bir yer tutuyor. Facebook’un kurucusu Meta ve Alman otomobil üreticisi BMW, bu bağlamda bir iş birliği anlaşması imzaladı. Meta ve BMW arasındaki araştırma ortaklığı hakkındaki detaylar haberimizin devamında yer alıyor.

Meta’nın VR özelliğine sahip otonom araçlarla ilgili çalışmaları, Oculus Insight teknolojisiyle daha da ileri bir noktaya taşınıyor. Meta, insanların gözlerinde bir ekran olacağı ve bu ekran aracılığıyla çeşitli işlemler yapılacağı bir geleceğin peşinde olduğunu ifade ediyor. Araç içinde kullanılacak sanal gerçeklik gözlükleri, bu ekranı gözlere entegre ederek gerçek dünyadaki görüntüye bilgi ekranları ekliyor. Örneğin, dolu bir otoparkta boş bir park yerini göstermek için bu teknoloji kullanılabiliyor. Navigasyon daha rahat bir şekilde kullanılabilir hale geliyor ve araçla ilgili bilgiler daha kolaylıkla görülebilir. Ayrıca, diğer yolcuların da bu teknolojiyi kullanmasıyla yolculuklar daha keyifli bir hale dönüşebilir.

BMW ile yapılan anlaşma ise bir araştırma ortaklığı olarak nitelendirilebilir. Meta, BMW’ye “Bizde VR teknolojisi var, sizde ise otomobil teknolojisi bulunuyor. Gelip birlikte araştıralım” şeklinde bir teklif sunmuş olabilir.

Yapılan ortak araştırmaların ilk bulguları ise oldukça umut verici. VR teknolojisiyle ilgili en büyük sorunlardan biri, ani hareketler sırasında kararsızlık yaşanmasıydı. Meta’nın yayınladığı rapora göre, bu sorun aşılmış gibi görünüyor. Rapor, hızlı dönüşler, tümsekleri aşma veya hızlanma gibi durumlarda bile VR görüntüsünün bozulmadığını ve kesintisiz bir şekilde aktarıldığını belirtiyor. Ancak, teknolojinin kullanıma hazır olup olmadığı konusunda henüz kesin bir açıklama yapılmamıştır.

Meta, yaptığı açıklamada teknolojinin olumlu yönde ilerlediğini ancak şu an için tam olarak kullanıcılara sunmanın mümkün olmadığını ifade etti. Uygulamanın hala bazı eksikliklere sahip olduğunu belirtti. Gelecek günlerdeki araştırma ortaklığıyla birlikte diğer sorunlarında aşılacağı ve böylece daha kullanıcı odaklı bir teknoloji haline geleceği de ifade edildi.

KARİYERBANKASİ.NET