Madencilik Sektöründe 15 Milyar Dolarlık İhracat Hedefi.Türkiye Madenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emiroğlu, ülkenin madencilik sektörünün büyümesi ve gelişmesinin, ekonomik atılımların anahtarını oluşturduğunu belirterek, önemli hedeflere dikkat çekti.Madencilik Sektöründe 15 Milyar Dolarlık İhracat Hedefi.

Madencilik Sektöründe 15 Milyar Dolarlık İhracat Hedefi.

Türkiye Madenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emiroğlu, ülkenin madencilik sektörünün büyümesi ve gelişmesinin, ekonomik atılımların anahtarını oluşturduğunu belirterek, önemli hedeflere dikkat çekti. İşte Emiroğlu’nun açıklamalarından öne çıkan noktalar:

Sektöre Güç Katan Faktör: Üretim Atılımı

Emiroğlu, tüm sektörler için üretim atılımının itici gücünün madencilik sektöründe yattığını vurgulayarak, “Ülkemizde madencilik sektörünün hızla gelişmesini sağlamak için yatırım ortamını iyileştirmeliyiz. Bu, hem madenlerin sanayide kullanımını artırarak ekonomiyi canlandıracak hem de ihracat rekorlarını kırarak cari açığı azaltmamıza yardımcı olacaktır. Unutmayın, 15 milyar dolarlık madencilik ihracatı ve 100 ton altın üretimi hedefi hayal değil; bu hedeflere ulaşabilecek kapasiteye sahibiz.” dedi.

Madencilik: Ekonomiye Katkının Teminatı

Emiroğlu, Türkiye madencilik sektörünün yıllık yaklaşık 40 milyar dolarlık bir ekonomik katkı sağladığını ve sürdürülebilir madencilik politikalarının OVP’de yer almasının bu katkıyı daha da değerli kıldığını belirtti. Kamu otoritesinin sürdürülebilir madencilik konusunda attığı adımları destekleyeceklerini ifade etti.

Türkiye’nin Zengin Maden Potansiyeli

Türkiye’nin dünya genelinde bilinen 90 çeşit maden ve mineralin yaklaşık 80’ine sahip olduğunu ve bunların 60’ının ülke sınırları içinde üretildiğini söyleyen Emiroğlu, bu zengin maden çeşitliliği sayesinde ülkenin gelecekte büyük bir fark yaratabileceğini vurguladı.

Kritik Madenler: Ekonomik Gücümüzü Şekillendiriyor

Ali Emiroğlu, belirlenen kritik minerallerin arama, üretim ve zenginleştirme çalışmalarının artırılmasının ekonominin itici gücünü oluşturduğunu vurguladı. Yeşil dönüşüm ve elektrikli otomobillerin yükselişiyle madencilik sektörünün öneminin arttığını belirten Emiroğlu, 2040 yılında elektrikli araçların küresel pazarın yüzde 58’ini oluşturacağını hatırlattı.

Sorumlu Madencilik İnisiyatifi: Sektörün Geleceği İçin Çalışıyoruz

Ali Emiroğlu, Türkiye Madenciler Derneği olarak sadece ekonomik katkılarını artırmakla kalmadıklarını, aynı zamanda sorumlu madencilik kültürünün yaygınlaştırılması için çalıştıklarını belirtti. “Sorumlu Madencilik İnisiyatifi” ile uluslararası madencilik endüstrisinde standartlaşmış dört temel ilkeye odaklandıklarını aktardı ve sektörün bu ilkelere gönüllü olarak uyum sağlamasını hedeflediklerini söyledi.

KARİYERBANKASİ.NET