Etiket: 2023 LGS

Bugün itibarıyla 2023 LGS tercihleri başladı ve MEB tarafından yapılan açıklama ile binlerce öğrenci tercih yapmaya hazırlanıyor. Öğrenciler, güzel bir lisede okuma hayallerini gerçekleştirmek için LGS tercih robotu sayesinde daha kolay bir tercih süreci yaşayabilecekler.
LGS Tercih Kılavuzu Yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı resmi sayfası üzerinden. 2023 Ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı. Buna göre Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercih süreci 3 Temmuz-19 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
LGS Kapsamındaki Merkezî Sınav Sonuçları Açıklandı. 4 Haziran 2023 tarihinde LGS kapsamında gerçekleştirilen "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav" sonuçları http://meb.gov.tr adresinden erişime açıldı. Öğrenciler sınav sonuçlarına http://sonuc.meb.gov.tr adresi üzerinden erişebilecekler.
2023 LGS sınav soruları ve cevap anahtarları yayımlandı. Bugün iki oturum halinde uygulanan 2023 LGS'ye ait sorular ve cevaplar az önce MEB tarafından yayımlandı.
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 2023 LGS duyurusu geldi. 2023 LGS saatleri, LGS sınav soru sayısı ve diğer detaylar bu haberimizde.
2023 LGS Sınav Giriş Yerleri Açıklandı.Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı yaklaşırken, öğrenciler için heyecanlı bir süreç başladı. Sınava girecek olan on binlerce öğrenci, sınav giriş yerlerini öğrenmek için sabırsızlıkla bekliyor. Sonunda beklenen açıklama geldi ve 2023 LGS sınav giriş yerleri ilan edildi.
2023 Liselere Geçiş Sınavı Mart ayı örnek soru kitapçığı MEB tarafından yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığının resmi sayfasından konuya dair yapılan açıklamada aşağıdaki bilgilere yer veriliyor:
2023 LGS kılavuzu yayımlandı.