TCMB Başkan Yardımcısı Akçay: Faiz İndirimi Gündemde Değil.TCMB Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, faiz indiriminin gündemde olmadığını ve sıkı duruşun indirimler başladığında da korunacağını söyledi. Akçay, para politikasındaki gevşemenin ancak enflasyondaki kalıcı düşüş ve uygun faktörlerin bir araya gelmesiyle başlayacağını belirtti.

TCMB Başkan Yardımcısı Akçay: Faiz İndirimi Gündemde Değil.

TCMB Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, faiz indiriminin gündemde olmadığını ve sıkı duruşun indirimler başladığında da korunacağını söyledi. Akçay, para politikasındaki gevşemenin ancak enflasyondaki kalıcı düşüş ve uygun faktörlerin bir araya gelmesiyle başlayacağını belirtti.

Faiz İndirimi Hakkında Erken Karar Riskli

Akçay, erken bir faiz indiriminin enflasyon riskini yeniden canlandırabileceğini vurguladı. Para politikasındaki gevşemenin ancak aylık enflasyondaki kalıcı düşüşle ve birçok faktörün uygun hale gelmesinin ardından başlayacağını söyledi. Ayrıca, enflasyonda, beklentilerde ve iç talepte kalıcı iyileşme sağlanana kadar sıkı para politikası duruşunun sürdürüleceğini ekledi.

Enflasyon Beklentileri Yakından İzleniyor

Piyasa, firmalar ve hanehalkı enflasyon beklentilerinin yakından izlendiğini ifade eden Akçay, sadece piyasa beklentilerinin yıl sonu öngörülerine yakınsamaya başladığını belirtti. Ayrıca, vergi ve yönetilen fiyatlardaki ayarlamaların Temmuz ayında aylık enflasyona 1.5 puan ilave katkı yapacağını tahmin ettiklerini açıkladı.

Kariyerbankasi.net’i takip ederek bu tür haberlere ücretsiz erişebilir, son dakika gelişmeler için Kariyerbankasi.net’in mobil uygulamasını indirebilirsiniz.