En Düşük Emekli Aylığı Düzenlemesi Meclis'e Geliyor.En düşük emekli maaşına yönelik düzenleme, bugün Meclis Başkanlığı'na sunulacak vergi paketi içerisinde yer alacak.

En Düşük Emekli Aylığı Düzenlemesi Meclis’e Geliyor.

En düşük emekli maaşına yönelik düzenleme, bugün Meclis Başkanlığı’na sunulacak vergi paketi içerisinde yer alacak.

Toplantıda Kimler Yer Aldı?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli aylığında artış düzenlemesine ilişkin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile AK Parti Genel Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Efkan Ala’nın da katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Alternatifler ve Bütçe Dengeleri

Ortaya birkaç alternatifin çıktığını söyleyen Güler, “Bunun bütçe dengeleri çok önemli. Bütçe karşılığı ve sürdürülebilirlik çok önemli” dedi.

“Birkaç Alternatif Var”

En düşük emekli maaşının şu anda 10 bin TL‘ye tamamlandığını hatırlatan Güler, “Bu nasıl bir rakama tamamlanabilir, birkaç alternatif var. Onlar üzerinde de bir rapor çıkarttık. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanı’mıza arz edeceğiz. Meclis Başkanlığımıza sunacağımız vergi düzenlemelerine ilişkin kanun teklifimiz içerisinde vermeyi düşünüyoruz” dedi.

Nihai Rakam Henüz Belli Değil

Güler, henüz bir rakamın ortada olmadığını, rakamın netleşeceğini de söyledi. Rakam netleştiğinde bildirimle haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.