Ticaret Bakanı Bolat Dış Ticaret İstatistiklerini Değerlendirdi.Ticaret Bakanı Ömer Bolat, dış ticaret açığının ocak-mayıs döneminde %34,4 azalarak 36,8 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Ticaret Bakanı Bolat Dış Ticaret İstatistiklerini Değerlendirdi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, dış ticaret açığının ocak-mayıs döneminde %34,4 azalarak 36,8 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Sosyal Medya Üzerinden Paylaşım

Bakan Bolat, sosyal medya hesabından TÜİK tarafından açıklanan mayıs ayı dış ticaret istatistiklerine ilişkin bir paylaşım yaptı. Türkiye’nin mayıs ayı ihracatının, 100 yıllık Cumhuriyet tarihinin en yüksek aylık ihracat seviyesine ulaşarak rekor kırdığını belirtti.

İhracatta Büyük Artış

Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre %11,4’lük artışla 24,1 milyar dolara ulaşan ihracat, yıllık bazda ise %2,3 yükselişle 260 milyar dolara ulaştı. Bu, Türkiye’nin ihracat performansında önemli bir başarı olarak öne çıkıyor.

Dış Ticaret Açığında Azalma

Aynı dönemde 6 milyar dolar azalan dış ticaret açığı, yıllık bazda 35 milyar dolar azalışla 87,1 milyar dolara geriledi. Bakan Bolat, şu ifadeleri kullandı:

“Yılın ilk 5 ayında mal ihracatımız %4,5 artarken, ithalat miktarı ise aynı dönemde %9,3 azaldı. Ocak-mayıs döneminde dış ticaret açığımız %34,4 azalarak 36,8 milyar dolar olarak gerçekleşmiş olup, cari işlemler dengesi verileri temmuz ayında açıklandığında 25 milyar dolara kadar gerilemesi öngörülmektedir.”

İhracatçılara Teşekkür

“Ülkemizin ihracatında üstlendikleri rol ve çabalarıyla ihracatımızın artmasında büyük rol oynayan ihracatçılarımıza teşekkür ediyoruz. Bakanlık olarak Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında ihracat rakamlarının ivmelenerek artması için ihracatçılarımızla el ele çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.”