Reklam ve Medya Yatırımları Milli Gelire %6,342 Oranında Katkı Sağladı.Ticaret Bakanlığı tarafından koordinasyon sağlanan Reklam Konseyi toplantısında, ilgili sivil toplum kuruluşlarının sunumlarıyla son 5 yılda reklam ve medya yatırımlarının milli gelire %6,342 oranında katkı sağladığı vurgulandı.Reklam ve Medya Yatırımları Milli Gelire %6,342 Oranında Katkı Sağladı

Reklam ve Medya Yatırımları Milli Gelire %6,342 Oranında Katkı Sağladı.

Ticaret Bakanlığı tarafından koordinasyon sağlanan Reklam Konseyi toplantısında, ilgili sivil toplum kuruluşlarının sunumlarıyla son 5 yılda reklam ve medya yatırımlarının milli gelire %6,342 oranında katkı sağladığı vurgulandı.

“Reklam Alanında Yeni Gelişmeler” Başlıklı Toplantı Video Konferans Yöntemiyle Gerçekleştirildi

Reklam Konseyi, Bakanlık liderliğinde yılda en az bir kez toplanarak, 5. toplantısını “Reklam Alanında Yeni Gelişmeler” başlığı altında video konferans yöntemiyle gerçekleştirdi.

Katılımcılar Arasında Kamu Kurumları ve Sivil Toplum Temsilcileri Bulunuyor

Toplantıya, Bakanlık, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Reklam Kurulu üyeleri, reklam sektörü temsilcileri, ve çeşitli meslek örgütleri ile tüketici örgütleri üst kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Dijital Dönüşüm ve Engellilere Yönelik Reklamlar Öne Çıktı

Dijital dönüşüm sürecinin etkileri ve engellilere yönelik reklamlar gibi konuların ele alındığı toplantıda, Bakanlık temsilcileri, tüketicilerin seçimini manipüle eden “karanlık ticari tasarımlar”a karşı alınan önlemleri detaylı bir şekilde paylaştı.

Reklam ve Medya Yatırımları Milli Geliri %6,34’e Taşıyor

Sunumlarda, ilgili sivil toplum kuruluşları tarafından vurgulanan önemli bir bilgiye göre, son 5 yılda reklam ve medya yatırımlarının milli gelirin %6,34’üne katkı sağlandığı ortaya çıktı.

Medya Yatırımları ve Reklam Harcamaları Rakamlarla Açıklandı

Sunumlarda ayrıca, her 1 liralık reklam ve medya yatırımının milli gelirde 19,3 lira değer oluşturduğu, bu yılın ilk 6 ayında Türkiye’de medya yatırımlarının 37,51 milyar lira, reklam yatırımlarının ise 7,78 milyar lira olduğu rakamları paylaşıldı.

Engellilere Yönelik Reklamlar İçin Çalışma Grubu Oluşturulacak

Toplantıda alınan önemli bir karar ise “reklamda herkese erişim” hedefi doğrultusunda, engellilere yönelik reklamlar için bir çalışma grubu oluşturulmasıydı.

Medya Ölçümleme İçin Çalışma Grubu Kuruluyor

Toplantıda, medya ölçümlemenin tek çatı altında toplanması amacıyla bir çalışma grubunun oluşturulması kararlaştırıldı.

“Influencer Sertifika Programı Projesi” İle Dijital Mecralarda Tüketici Koruma Planlanıyor

Dijital mecralarda tüketicilerin daha etkin korunmasına yönelik planlanan “Influencer Sertifika Programı Projesi” de toplantı gündeminde önemli bir yer tuttu.

Doğru, Etkin ve Kapsayıcı İletişim Standartlarına Odaklanan Çalışmalar Devam Edecek

Toplantılarla, vatandaşların yanlış ve eksik bilgilendirilmesini önleme amacı güdülerek, reklam, medya ve dijital medyada yayımlanan içerik üretimlerinin her aşamasında doğru, etkin ve kapsayıcı iletişim standartlarının uygulanması için çalışmaların devam edileceği vurgulandı.

KARİYERBANKASİ.NET