Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Eylül İhracat Rakamlarını Açıkladı.Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin Eylül ayı ihracatının bir önceki aya göre yüzde 4,9 artarak 22 milyar 670 milyon dolar olarak gerçekleştiğini duyurdu. Bolat, bu önemli açıklamayı Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde gerçekleştirilen toplantıda yaptı.Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Eylül İhracat Rakamlarını Açıkladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Eylül İhracat Rakamlarını Açıkladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye’nin Eylül ayı ihracatının bir önceki aya göre yüzde 4,9 artarak 22 milyar 670 milyon dolar olarak gerçekleştiğini duyurdu. Bolat, bu önemli açıklamayı Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde gerçekleştirilen toplantıda yaptı.

Ekonomiye dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

Bursa’nın Önemi Vurgulandı

Bakan Bolat, toplantıda Bursa’nın sanayi, tarım, hizmetler sektörü ve turizm alanlarında lokomotif bir şehir olduğunu vurgulayarak, Eylül ayı dış ticaret rakamlarını Bursa’da açıklamanın anlamlı olduğunu belirtti.

Zorlu Küresel Ekonomik Koşullar

Bolat, 2023 yılının dünya ekonomisi için zorlu bir büyüme dönemi olduğuna dikkat çekti ve küresel ticarette ciddi bir durgunluğun yaşandığını söyledi. Ayrıca, gelişmiş ülkelerde ekonomik gerileme yaşandığını belirtti. Bununla birlikte, Türkiye’nin büyüme ve ihracat performansının ekonominin direncini gösterdiğini vurgulayarak, bu durumun memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Ocak-Eylül Dönemindeki İhracat Rakamları

Bakan Bolat, Ocak-Eylül döneminde Türkiye’nin ihracatının 187 milyar 464 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirtti. Bu rakamın geçen yıl ile neredeyse aynı olduğuna dikkat çekti ve Türkiye’nin küresel ekonomik zorluklara rağmen başarılı bir ihracat performansı sergilediğini vurguladı.

Deprem Felaketi ve İhracat Kaybı

Bolat, Kahramanmaraş merkezli şubat ayındaki depremlerin ardından yaşanan ihracat kaybını son 7 ay içinde telafi ettiklerini açıkladı. Ayrıca, son 12 aylık ihracatın yüzde 0,4 artarak 253 milyar 534 milyon dolara yükseldiğini belirtti ve depremin Türkiye’nin ihracatına 6 milyar dolarlık bir kayıp yaşattığını dile getirdi.

KARİYERBANKASİ.NET