Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu 9 Ayda 64 Milyon TL İdari Cezası Verdi.Ticaret Bakanlığı, Reklam Kurulu'nun yılın ilk 9 ayında 1,346 dosyaya durdurma cezası uygulayarak toplamda 64 milyon 141 bin 381 TL idari para cezası verdiğini açıkladı.Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu 9 Ayda 64 Milyon TL İdari Cezası Verdi.

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu 9 Ayda 64 Milyon TL İdari Cezası Verdi.

Ticaret Bakanlığı, Reklam Kurulu’nun yılın ilk 9 ayında 1,346 dosyaya durdurma cezası uygulayarak toplamda 64 milyon 141 bin 381 TL idari para cezası verdiğini açıkladı.

Ticaret Bakanlığı, Reklam Kurulu’nun Eylül ayı toplantısının, 12 Eylül tarihinde yapıldığını ve 138 dosyanın görüş ve değerlendirmelerinin yapıldığını bildirdi.

Ekonomiye dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

Bu incelemeler sonucunda, Reklam Kurulu’nun yılın ilk 9 ayında Kurul gündeminde yer alan 1,527 dosyayı ele aldığı ve bunların içinde 1,346 dosyanın aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulama içerdiği belirtilerek bu dosyalara durdurma cezası uygulandığı ve toplamda 64 milyon 141 bin 381 TL idari para cezası verildiği ifade edildi. Ayrıca, 38 dosyanın erişiminin engellendiği vurgulandı.

Tüketicilere Yönelik Önemli Bir Adım: “Tüketici Değerlendirmeleri Hakkında Kılavuz”

Ticaret Bakanlığı, Reklam Kurulu’nun yaptığı dosya incelemelerinin yanı sıra, tüketicilere ve elektronik ticaret sektörüne yönelik bir çalışma hakkında da karar aldığını duyurdu.

Bu önemli kararla, tüketicilerin alışveriş tercihlerini etkileyen tüketici deneyimleri ve değerlendirmeleri üzerine odaklanan bir rehber niteliğindeki çalışma olan “Tüketici Değerlendirmeleri Hakkında Kılavuz,” Reklam Kurulu’nun ilke kararı olarak kabul edildi.

Sahte Yorumlar ve Haksız Ticari Uygulamalar Yasaklandı

Ticaret Bakanlığı tarafından tüketicilerin yanıltılmasını engellemek amacıyla, doğru bilgilendirilmeyi engelleyen, satın alma kararlarını manipüle eden kötü niyetli satıcılar tarafından yayımlanan sahte yorumlar ile tüketicilerin kandırılmasına neden olan uygulamalar yasaklandı. Bu tür uygulamalar, haksız ticari uygulama olarak kabul edildi.

İnternet Ortamında Güveni Artırmaya Yönelik Adımlar

“Tüketici Değerlendirmeleri Hakkında Kılavuz,” tüketicilerin internet üzerinde karşılaştığı değerlendirmelere güvenini artırmayı hedefliyor. Bu rehberlik, gerçek tüketicilerin değerlendirmelerinin nasıl yayımlanması gerektiği konusunda sektör temsilcilerine yol gösterirken, internet üzerinde sunulan bilgilere güvenin artırılması amacıyla da önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

KARİYERBANKASİ.NET