TÜİK İşsizlik Rakamlarını Açıkladı.Türkiye İşsizlik Oranı Temmuz Ayında Yüzde 9,4'e Geriledi.Türkiye'de işsizlik oranı, Temmuz ayında bir önceki aya göre 0,2 puan azalarak yüzde 9,4 seviyesine geriledi. Bu önemli veri, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan iş gücü istatistikleri kapsamında ortaya çıktı.TÜİK İşsizlik Rakamlarını Açıkladı.

TÜİK İşsizlik Rakamlarını Açıkladı.

Türkiye İşsizlik Oranı Temmuz Ayında Yüzde 9,4’e Geriledi.Türkiye’de işsizlik oranı, Temmuz ayında bir önceki aya göre 0,2 puan azalarak yüzde 9,4 seviyesine geriledi. Bu önemli veri, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan iş gücü istatistikleri kapsamında ortaya çıktı.

İşsiz Sayısı 3 Milyon 291 Bin Kişiye Düştü

15 yaş ve üzeri kişilerde işsiz sayısı, Temmuz’da bir önceki aya kıyasla 38 bin kişi azalarak 3 milyon 291 bin kişiye düştü. İşsizlik oranındaki bu 0,2 puanlık düşüş, dikkat çekici bir gelişme olarak kayda geçti.

Cinsiyet Bazında İşsizlik Oranları

İşsizlik oranları cinsiyet bazında incelendiğinde, erkeklerde işsizlik oranı yüzde 7,6 olarak tahmin edilirken, kadınlarda bu oran yüzde 12,9 olarak kaydedildi.

Genç Nüfus İşsizlik Oranında Azalış Gösterdi

15-24 yaş aralığındaki genç nüfus içinde işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,3 puanlık bir azalışla yüzde 18 olarak belirlendi. Bu yaş grubunda işsizlik oranının erkeklerde yüzde 15,2, kadınlarda ise yüzde 23,1 olduğu öngörüldü.

İstihdam Artışı ve Oranı

Mevsim etkilerinden arındırılmış istihdam edilenlerin sayısı, Temmuz ayında bir önceki aya kıyasla 318 bin kişi artarak 31 milyon 671 bin kişiye yükseldi. İstihdam oranı da 0,5 puanlık bir artışla yüzde 48,4 seviyesine yükseldi. Bu oran, erkeklerde yüzde 65,7 iken kadınlarda yüzde 31,5 olarak gerçekleşti.

İş Gücüne Katılma Oranı Arttı

Mevsim etkisinden arındırılmış iş gücü, Temmuz ayında aylık bazda 280 bin kişi artarak 34 milyon 962 bin kişiye ulaştı, iş gücüne katılma oranı ise 0,4 puanlık bir artışla yüzde 53,4 seviyesine çıktı. Bu oran, erkeklerde yüzde 71,1 iken kadınlarda yüzde 36,1 olarak açıklandı.

Haftalık Çalışma Süresi Azaldı

İstihdam edilenler arasında referans döneminde işbaşında olanların mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi Temmuz’da bir önceki aya göre 0,2 saat azalarak 44,5 saat olarak gerçekleşti.

Zamana Bağlı Eksik İstihdam ve İşsizlik Oranları

Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel iş gücü ve işsizlerden oluşan atıl iş gücü oranı Temmuz’da bir önceki aya göre 1,5 puanlık azalış göstererek yüzde 22,7 oldu. İşsiz ve potansiyel iş gücünün bütünleşik oranı ise yüzde 17,8 olarak tahmin edildi.

KARİYERBANKASİ.NET