Gözler MB Faiz Kararına Çevrildi: PPK Toplanıyor.Bugünün merakla beklenen, Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklanacak. Para Politikası Kurulu (PPK), Hafize Gaye Erkan liderliğinde saat 14.00'te yeni faiz kararını duyuracak.Gözler MB Faiz Kararına Çevrildi: PPK Toplanıyor.

Gözler MB Faiz Kararına Çevrildi: PPK Toplanıyor.

Bugün merakla beklenen, Merkez Bankası’nın faiz kararı açıklanacak. Para Politikası Kurulu (PPK), Hafize Gaye Erkan liderliğinde saat 14.00’te yeni faiz kararını duyuracak.

Ekonomiye dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

Kurul, yılın sekizinci toplantısında faiz oranlarına yönelik önemli bir adım atacak. Geçtiğimiz toplantıda olduğu gibi bu toplantıda da kritik bir karar bekleniyor.

Banka, son toplantısında politika faizini 250 baz puan artırarak %17,5 seviyesine çekmişti. Bu hamle, enflasyonla mücadelede kararlı bir duruş sergilendiğinin bir göstergesi olarak dikkat çekti.

Bu kez uzmanlar ve ekonomi çevreleri, beklentilerini ortaya koydu. Genel kanaat, 150 ila 250 baz puan arasında bir faiz artırımı daha gelebileceği yönünde. Bu adımın, ekonomideki dengeyi koruma amacı taşıdığı belirtiliyor.

Önceki ayın karar metninde, enflasyonun dizginlenmesine yönelik sıkı para politikasının devam edeceği vurgulandı. Dezenflasyonun hızla sağlanması hedefiyle parasal sıkılaşmanın devam edeceği altı çizildi.

KARİYERBANKASİ.NET