Merkez Bankası 24 Ağustos'ta Faiz Kararını Açıklayacak.Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu'nun faiz kararını 24 Ağustos Perşembe günü açıklayacağını duyurdu. Geçtiğimiz toplantıda politika faizini %17,5 seviyesine yükselten Merkez Bankası, bu kez de faiz oranlarını belirleyecek.Merkez Bankası 24 Ağustos'ta Faiz Kararını Açıklayacak.

Merkez Bankası 24 Ağustos’ta Faiz Kararını Açıklayacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu’nun faiz kararını 24 Ağustos Perşembe günü açıklayacağını duyurdu. Geçtiğimiz toplantıda politika faizini %17,5 seviyesine yükselten Merkez Bankası, bu kez de faiz oranlarını belirleyecek.

Ekonomiye dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan Başkanlığında Toplanacak

Para Politikası Kurulu toplantısı, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın başkanlığında 24 Ağustos Perşembe günü gerçekleşecek. Toplantı sonucunda alınacak faiz kararı, aynı gün saat 14.00‘te açıklanacak.

Politika Faizi 17,5’e Yükseltilmişti

Merkez Bankası, bir önceki toplantısında politika faizini %17,5 düzeyine yükselterek parasal sıkılaştırma sürecine gitmişti. Faiz oranlarının bu düzeye yükseltilmesi, enflasyonun kontrol altına alınması ve ekonomik istikrarın sağlanması amacıyla atılan bir adımdı.

Parasal Sıkılaştırma Süreci Devam Edecek

TCMB, faiz kararıyla ilgili yaptığı duyuruda, enflasyonun çıpalanması ve fiyatlama davranışlarının kontrol altına alınması amacıyla parasal sıkılaştırma sürecinin devam edeceğini vurguladı. Küresel enflasyonun düşmesine rağmen Türkiye’de hala yüksek seviyelerde seyrettiği göz önünde bulundurularak, diğer ülkelerde de benzer adımların atıldığı belirtildi.

Göstergeler Enflasyonun Yükselişini İşaret Ediyor

Ülkemizdeki ekonomik göstergeler, enflasyonun ana eğiliminin yükselişte olduğunu gösteriyor. Yurt içi talepteki güçlü seyir, ücret artışları ve döviz kurlarındaki yükseliş gibi etkenler enflasyonu olumsuz etkiliyor. Ayrıca vergi düzenlemeleri ve fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın da enflasyon üzerinde negatif etki yaratacağı öngörülüyor.

Politika Faizi Enflasyon Hedefine Ulaşmayı Destekleyecek

TCMB’nin temel amacı enflasyonu yüzde 5 hedefine ulaştırmak ve bu hedefi destekleyecek parasal ve finansal koşulları sağlamaktır. Enflasyonun belirgin bir şekilde düzelmesi sağlanana kadar parasal sıkılaştırma politikasının güçlendirileceği vurgulandı.

Makro Finansal İstikrar Hedefleniyor

Kurul, piyasa mekanizmalarının işleyişini güçlendirmek ve makro finansal istikrarı sağlamak amacıyla mevcut çerçeveyi sadeleştirmeye yöneliyor. Bu süreç, etki analizleri gözetilerek adım adım ilerleyecek. Faiz artırımıyla birlikte, seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma kararları da alınacak.

Fiyat İstikrarı Temel Hedef

Enflasyon ve enflasyonun ana eğilimi yakından izlenecek ve TCMB, fiyat istikrarını sağlama amacı doğrultusunda tüm araçlarını kararlılıkla kullanmaya devam edecek. Kurul, kararlarını öngörülebilir, veri odaklı ve şeffaf bir yaklaşımla almaya devam edecek.

KARİYERBANKASİ.NET