İkinci El Araç Bayilerine Uyarı: İptal Edilebilir!Ticaret Bakanlığı, "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" adlı yeni bir yönetmeliği yayımlayarak ikinci el araç satışında önemli bir düzenleme yapmıştır. Bu yönetmelik, ilk tescil kara taşıtı ticareti yapan bayilerin, stoklarında bulunmasına rağmen taşıt satışından kaçınmaları ve tüketicinin araç almasını zorlaştırıcı herhangi bir faaliyette bulunmaları halinde ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgelerinin iptal edileceğini belirtmektedir.İkinci El Araç Bayilerine Uyarı: İptal Edilebilir!Ticaret Bakanlığı, "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" adlı yeni bir yönetmeliği yayımlayarak ikinci el araç satışında önemli bir düzenleme yapmıştır. Bu yönetmelik, ilk tescil kara taşıtı ticareti yapan bayilerin, stoklarında bulunmasına rağmen taşıt satışından kaçınmaları ve tüketicinin araç almasını zorlaştırıcı herhangi bir faaliyette bulunmaları halinde ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgelerinin iptal edileceğini belirtmektedir.

İkinci El Araç Bayilerine Uyarı: İptal Edilebilir!Ticaret Bakanlığı, “İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” adlı yeni bir yönetmeliği yayımlayarak ikinci el araç satışında önemli bir düzenleme yapmıştır. Bu yönetmelik, ilk tescil kara taşıtı ticareti yapan bayilerin, stoklarında bulunmasına rağmen taşıt satışından kaçınmaları ve tüketicinin araç almasını zorlaştırıcı herhangi bir faaliyette bulunmaları halinde ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgelerinin iptal edileceğini belirtmektedir.

Otomobil dünyasına dair son dakika gelişmelerini takip için TIKLA İNDİR.

ikinci el araç

Bu düzenleme, ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal edilebilmesi için yetki belgesi sahibi olunması gerektiği mevcut mevzuata bir ek olarak getirilmiştir. Yönetmelik değişikliğiyle, ilk tescil motorlu kara taşıtı ticareti faaliyetinde bulunan yetkili bayilerin tüketiciyi aksesuar almaya veya takas yapmaya zorlamaları veya takas fiyatını piyasa fiyatının önemli ölçüde altında belirlemeleri gibi tüketicinin ilk tescil motorlu kara taşıtına ulaşmasını zorlaştırıcı herhangi bir faaliyette bulunmaları halinde ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgeleri iptal edilecek.

Bu nedenle yetki belgesi iptal edilen işletmeye ve işletme sahibinin diğer işletmeleri ile temsilcisi olduğu işletmelere, iptal tarihinden itibaren bir yıl süreyle yetki belgesi verilmeyecek. Ayrıca, her bir aykırılık için ayrı ayrı olacak şekilde yetkili bayiler hakkında 4 milyon 458 bin 600 liraya kadar idari para cezası uygulanacak ve bu yetkili bayiler Bakanlığın internet sitesinde ifşa edilecektir.

Ticaret Bakanlığı, bu düzenlemenin nedeni olarak üretici, tedarikçi ve perakende işletmelerin piyasada darlık yaratıcı ve tüketicilerin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerinin, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’da “stokçuluk” olarak kabul edilerek yasaklandığını belirtti. Bu faaliyetlerin engellenmesine yönelik Bakanlığa ulaşan talepler ve konuya ilişkin kamuoyu beklentilerinin karşılanması için yönetmelikte değişiklik yapıldı.

KARİYERBANKASİ.NET