EYT Düzenlemesiyle Emeklilik Hakkı Kazananlar İçin Başvurularda Son Gün! SSK ve Bağ-Kur sigortalıları, Nisanda emekli aylığı alabilmeleri için bugün son başvuru tarihlerini kaçırmamalılar. Yapılan düzenleme sonrasında, EYT hakkı kazanan yaklaşık 2 milyon 250 bin kişi için başvuru süreci Mart ayının başından itibaren başlamıştı.EYT Düzenlemesiyle Emeklilik Hakkı Kazananlar İçin Başvurularda Son Gün! SSK ve Bağ-Kur sigortalıları, Nisanda emekli aylığı alabilmeleri için bugün son başvuru tarihlerini kaçırmamalılar. Yapılan düzenleme sonrasında, EYT hakkı kazanan yaklaşık 2 milyon 250 bin kişi için başvuru süreci Mart ayının başından itibaren başlamıştı.

EYT Düzenlemesiyle Emeklilik Hakkı Kazananlar İçin Başvurularda Son Gün!

SSK ve Bağ-Kur sigortalıları, Nisanda emekli aylığı alabilmeleri için bugün son başvuru tarihlerini kaçırmamalılar. Yapılan düzenleme sonrasında, EYT hakkı kazanan yaklaşık 2 milyon 250 bin kişi için başvuru süreci Mart ayının başından itibaren başlamıştı.

Yürürlüğe girmesinden bu yana yaklaşık 1,5 milyon kişi emekli olmak için başvuruda bulundu ve bu başvuruların bir kısmının aylık bağlama işlemleri de tamamlandı.

Gündeme ve ekonomiye dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

SSK ve BAĞ-KUR sigortalıları, Nisan ayında emekli aylığı alabilmeleri için bugün son başvuru tarihlerini kaçırmamalılar. Başvurular, e-Devlet üzerinden veya SGK merkezlerinden yapılabiliyor.

Başvuru tarihleri ayrıca maaş alma zamanını da etkiliyor. Bugün başvuru yapanlar, ilk aylıklarını nisan ayında alacaklar. Nisanda başvuranlar ise ilk aylıklarını mayısta alacaklar.

Emeklilikte yaşa takılanlar için düzenleme sonrasında hak sahipleri, başvuru durumlarını e-Devlet veya SGK il/ilçe müdürlüklerinden takip edebilirler.

Bayram ikramiyesi düzenlemesi, emeklilikte yaşa takılanlar dahil olmak üzere 15,6 milyon emekliyi kapsayacak şekilde genişletildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yapılacak düzenlemeyle ilgili olarak açıklama yaptı.

Ayrıca, emeklilik başvurularını hızlandırmak için çalışan SGK personeline 3 ay boyunca fazla mesai ücreti ödenecek. Saatlik 27 lira olan fazla mesai ücreti yüzde 88 artışla 51 liraya yükseltilecek. Meclis gündemine gelecek torba teklife eklenecek önerge, bu düzenlemeyi kapsayacak.

KARİYERBANKASİ.NET