ABD'de Silicon Valley Bank ve Signature Bank Krizi Sonrası Kritik Açıklamalar art arda geldi...ABD'de Silicon Valley Bank ve Signature Bank Krizi Sonrası Kritik Açıklamalar art arda geldi...

ABD’de Silicon Valley Bank ve Signature Bank Krizi Sonrası Kritik Açıklamalar art arda geldi…

ABD Hazine Bakanlığı, Fed ve Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) ortak bir açıklama yaparak banka mevduatlarının korunmasına yönelik önlemler aldı.

Silicon Valley Bank ve Signature Bank’a ilişkin yapılan açıklamada, bankacılık sisteminin güçlü ve sürdürülebilir ekonomik büyümeyi teşvik edecek şekilde mevduatları koruma ve hanehalkları ile işletmelerin krediye erişimini sağlama yönündeki hayati rollerini yerine getirmeye devam etmesi hedeflendi.

EKONOMİYE DAİR SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLA VE İNDİR.

Hazine Bakanı Janet Yellen, FDIC ve Fed’in önerilerini dinledikten ve ABD Başkanı Joe Biden ile istişare ederek FDIC’nin Silicon Valley Bank kararının tüm mevduat sahiplerini tamamen koruyacak şekilde tamamlanmasını sağlayacak eylemleri onayladı.

Mevduat kurumlarına bir yıla kadar kredi sağlayacak ek finansman için Banka Vadeli Finansman Programı (BTFP) oluşturulacak ve ABD Hazine Bakanlığı programa Borsa İstikrar Fonu’ndan 25 milyar dolara kadar kaynak sağlayacak. Fed uygun mevduat kurumlarına ek fon sağlayarak bankacılık sisteminin mevduatları koruma kapasitesini güçlendireceğini ve ekonomiye sürekli para ile kredi sağlanmasına imkan vereceğini belirtti.

KARİYERBANKASI