Devlete olan borç yapılandırması nedir? Hangi borçlar yapılandırılacak, Nasıl başvurulur, Faiz ve cezalar silinecek mi, Taksitlendirme nasıl olacak? Detaylar haberimizde.Devlete olan borç yapılandırması nedir? Hangi borçlar yapılandırılacak, Nasıl başvurulur, Faiz ve cezalar silinecek mi, Taksitlendirme nasıl olacak? Detaylar haberimizde.

Devlete olan borç yapılandırması nedir? Hangi borçlar yapılandırılacak, Nasıl başvurulur, Faiz ve cezalar silinecek mi, Taksitlendirme nasıl olacak? Detaylar haberimizde.

Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle, 31 Aralık 2022 tarihine kadar devlete olan bütün borçlar yapılandırılabilecek.

Sigorta, destek primi borç faizi ve cezaları silinecek ve isteğe bağlı sigorta primini yatıramayanlar da yapılandırmadan yararlanabilecek. Yapılandırmada teminat istenmeyecek ve hacizler kalkacak. İş kazası ve meslek hastalıklarında işverene rücu edilen alacaklar da kapsamda olacak. GSS prim borcunun ana parasını ödeyenin gecikme faizi de silinecek.

Yapılandırma kapsamında öğrenci kredisi borçlarından emlak, taşıtlar vergisine, trafik cezalarına kadar milyonlarca vatandaşa nefes aldıracak. Başvurular 31 Mayıs’a kadar yapılacak ve borçlar 48 ay taksitle ödenebilecek. Kredi kartıyla ödeme imkanı da bulunacak.

Borçlarını peşin ödeyenler, gecikme faizlerinden tamamen kurtulacak ve belirli bir oranda borçlarının silinmesine hak kazanacak. Genel Sağlık Sigortası prim borçlarında ise ana parayı ödeyenler gecikme faizi ödemeyecekler. MTV, taşıta ilişkin idari para cezaları ve geçiş ücretinin en az yüzde 10’u ödenmesi koşuluyla fenni muayeneye izin verilecek. 1 Ocak 2023’ten önceki 2 bin lira ve altındaki borçlar da silinecek.

SON DAKİKA HABERLERİNİ TAKİP İÇİN TIKLA VE İNDİR.

Yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin, vergi dairelerine başvuru yapması gerekiyor. Başvurular e-Devlet üzerinden de yapılabiliyor. Yapılandırma kapsamında taksitlendirilen borçlar, 12, 18, 24, 36 veya 48 eşit taksitte ödenebilecek.

KADIN-ERKEK DİĞER ADAYLARLA VATANDAŞLARLA TANIŞMAK VE BİLGİ ALIŞVERİŞİ İÇİN TIKLA KATIL.