İş Verene Asgari Ücret Desteğiİş Verene Asgari Ücret Desteği

Asgari ücretin 8506 TL olarak belirlenmesinin ardından işverenlere yönelik asgari ücret devlet desteği de belli oldu.İşverenlere 100 TL olarak ödenen asgari ücret desteği, 250 TL‘ye çıkarılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleşen Asgari ücretteki son toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında 2023 yılında geçerli olacak asgari ücretin 8506 TL olduğunu söylemişti. İlgili kararın ardından işverenlere yönelik destekler de merak edilmeye başladnı. 2023 yılında işverenlere 250 TL devlet desteği verilecek.

Ayrıca asgari ücretin yıl içerisinde yeniden düzenlenmesi de söz konusu olabilecek. Erdoğan, 2022 yılında iki kez zam yapılan asgari ücret tutarına vurgu yaparak, gerekli görülmesi halinde yenide yeniden değerlendirme yapılacağını söyledi.

Erdoğan, “Beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak yine geçen yılki gibi asgari ücrette ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız. Hiç kimsenin hakkının yenmesine izin vermeyiz. Biz, milletimizle birlikte varız, milletimiz için varız. Asgari ücretle ilgili adımları da bu hissiyatla atıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Ekonomiye dair son dakika gelişmeleri için tıkla ve indir.