2023 YDS/1 geç başvuru işlemlerinde sona geliniyor. 9 Nisan'da uygulanacak sınav için geç başvuruların alınması işlemi 8 Mart'ta başlamıştı. ÖSYM'den yapılan duyuruda, ilgili geç başvuru işlemlerinin 13 Mart saat 23.59'da sona ereceği vurgulanırken, deprem bölgesine ilişkin de bilgilendirmeler yer almıştı.2023 YDS/1 geç başvuru işlemlerinde sona geliniyor. 9 Nisan'da uygulanacak sınav için geç başvuruların alınması işlemi 8 Mart'ta başlamıştı. ÖSYM'den yapılan duyuruda, ilgili geç başvuru işlemlerinin 13 Mart saat 23.59'da sona ereceği vurgulanırken, deprem bölgesine ilişkin de bilgilendirmeler yer almıştı.

2023 YDS/1 geç başvuru işlemlerinde sona geliniyor. 9 Nisan’da uygulanacak sınav için geç başvuruların alınması işlemi 8 Mart’ta başlamıştı. ÖSYM’den yapılan duyuruda, ilgili geç başvuru işlemlerinin 13 Mart saat 23.59’da sona ereceği vurgulanırken, deprem bölgesine ilişkin de bilgilendirmeler yer almıştı.

YENİ İŞ HABERLERİ VE SINAV HABERLERİ İÇİN KARİYERBANKASI UYGULAMASINI İNDİRMEYİ UNUTMA TIKLA VE İNDİR.

ÖSYM’nin 2023 YDS 1 için yayımladığı açıklamada aşağıdaki ifadeler yer alıyor:

9 Nisan 2023 tarihinde uygulanacak 2023 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2023-YDS/1) için 8-13 Mart 2023 tarihleri arasında geç başvuru alınacaktır.

Adaylar başvurularını, ÖSYM başvuru merkezlerinden 13 Mart 2023 tarihinde mesai saati bitimine kadar veya ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (https://ais.osym.gov.tr) ve ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan 13 Mart 2023 tarihi saat 23.59’a kadar yapabilecektir.

ÖSYM Yönetim Kurulu’nun kararıyla Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde 2023-YDS/1 sınavı yapılmayacaktır. 2023-YDS/1 sınavına Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya sınav merkezlerinde girmek için tercihte bulunan adayların, sınav merkezi tercihlerini güncellemeleri gerekmektedir. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya sınav merkezlerinde sınava girmek için tercihte bulunan ancak belirtilen sürede sınav merkezi tercihini güncellemeyen adaylardan sınav merkezi Adıyaman olan adaylar Şanlıurfa ilinde; sınav merkezi Hatay olan adaylar Adana ilinde; sınav merkezi Kahramanmaraş olan adaylar Gaziantep ilinde; sınav merkezi Malatya olan adaylar Elazığ ilinde sınava alınacaktır.

2023-YDS/1 sınavına başvuran tüm adaylar, 8-13 Mart 2023 tarihleri arasında 13 Mart 2023 tarihi saat 23.59’a kadar ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (https://ais.osym.gov.tr) ve ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan sınav merkezi tercihlerini güncelleyebilecektir. 

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

YABANCI DİL SINAVLARINA HAZIRLANIRKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİYOR?

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavları, dil becerilerini ölçen ve birçok alanda kullanılan sınavlardır. Yüksek öğrenim kurumlarına giriş, iş başvuruları, yurt dışı eğitim ve çalışma programları gibi birçok alanda yabancı dil sınavlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle, bu sınavlara hazırlanırken adayların dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır.

Öncelikle, yabancı dil öğrenmek için zaman ayırmak ve düzenli çalışmak önemlidir. Dil öğrenimi sabır ve disiplin gerektirir. Dil öğrenmek için belirli bir plan oluşturarak, her gün düzenli olarak çalışmak, kelime haznesini genişletmek ve dilbilgisi kurallarını öğrenmek önemlidir.

Adayların sınav formatını ve soru türlerini iyi anlamaları gerekmektedir. Sınav öncesinde deneme sınavlarına çalışarak, sınavda karşılaşacakları soruları ve sınav formatını öğrenmek, zaman yönetimini doğru yapmak, stres ve kaygıyı azaltacaktır.

Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerini geliştirmek, sınavda başarılı olmak için önemlidir. Dil öğreniminde en önemli husus, öğrenilen dilin kullanımıdır. Dil becerilerini geliştirmek için okuma, dinleme ve konuşma pratiği yapmak, yazma becerilerini geliştirmek için ise sık sık yazılı ödevler yapmak gerekmektedir.

Sınav gününe kadar yeterli dinlenme ve beslenme, stresten uzak durma önemlidir. Sınav öncesi son günlerde yoğun bir şekilde çalışmak yerine, rahatlamak ve zihni dinlendirmek, stresi azaltacaktır.