Bugün itibarıyla 2023 LGS tercihleri başladı ve MEB tarafından yapılan açıklama ile binlerce öğrenci tercih yapmaya hazırlanıyor. Öğrenciler, güzel bir lisede okuma hayallerini gerçekleştirmek için LGS tercih robotu sayesinde daha kolay bir tercih süreci yaşayabilecekler.Bugün itibarıyla 2023 LGS tercihleri başladı ve MEB tarafından yapılan açıklama ile binlerce öğrenci tercih yapmaya hazırlanıyor. Öğrenciler, güzel bir lisede okuma hayallerini gerçekleştirmek için LGS tercih robotu sayesinde daha kolay bir tercih süreci yaşayabilecekler.

2023 LGS Tercihleri Başladı: E-Okul LGS Tercih Ekranı İle Kolay Tercih İşlemi..

Bugün itibarıyla 2023 LGS tercihleri başladı ve MEB tarafından yapılan açıklama ile binlerce öğrenci tercih yapmaya hazırlanıyor. Öğrenciler, güzel bir lisede okuma hayallerini gerçekleştirmek için LGS tercih robotu sayesinde daha kolay bir tercih süreci yaşayabilecekler.

Sınavlara dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

2023 LGS Tercihleri Nasıl ve Nereden Yapılır? İşte E-Okul LGS Tercih Ekranı

2023 LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, adaylar sınav puanlarını öğrenerek LGS tercihleri için tarih araştırmalarına başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklama ile LGS tercihleri için belirlenen tarihler ortaya çıktı.

Tercihler 3-19 Temmuz Tarihleri Arasında Yapılacak

2023 LGS tercihleri, 3-19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öğrenci ve veliler, tercih işlemini https://e-okul.meb.gov.tr internet adresi üzerinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapabilecekler. Ancak yapılan tercihlerin mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerince onaylatılması gerekmektedir.

İki Ayrı Tercih Robotu ile Elektronik Ortamda Tercih İşlemi

LGS yerleştirme sürecinde tercih listelerini elektronik ortamda yapabilmek için hazırlanan iki ayrı tercih robotu, birinci ve ikinci yerleştirmeye esas nakil sonuçlarına göre güncellenerek sürecin sonuna kadar erişime açık olacak. Bu sayede öğrenciler, tercihlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde yapabilecekler.

Bu yılki LGS tercih sürecinde, öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmeleri ve istedikleri lisede eğitim almaları için LGS tercihlerini doğru ve dikkatli bir şekilde yapmaları önemlidir.

KARİYERBANKASİ.NET