yardım ödemeleriyardım ödemeleri

Şehit çocukları ile harp ve vazife malullerinin kendileri ve çocuklarına 2022-2023 eğitim öğretim yardımı ödemelerinin bugün yapılacağını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu, öğrencilik durumu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve YÖK tarafından tespit edilenlere, müracaatsız ödeme yapılacağını açıkladı. Bu çerçevede ilköğretim düzeyi için 5 bin 4 , ortaöğretim için 7 bin 506, yükseköğretim için 10 bin 8 lira ödenecek. 19 bin 451 öğrenciye toplamda 136 milyon lira eğitim ve öğretim yardımı yapılıyor.

Bakanlığın resmi sayfasından yapılan bilgilendirmede ayrıca şu ifadeler yer aldı:

Öğrenim seviyeleri tespit edilemeyenlerin eğitim ve öğretim yardımlarının ise eğitim öğretim yılı içerisinde başvurmaları halinde ödenecek.

Eğitim ve öğretim yardımı ödemelerinin, 4/a ve 4/b statüsünden aylık alan hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırılacak. 4/a ve 4/b statüsünden aylık almayan hak sahipleri ile 4/c statüsünden aylığını Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Akbank, Burganbank, Denizbank, Fibabanka, Garanti Bankası, Ing Bank, İş Bankası, Şekerbank, Türk Ekonomi Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Finansbank, Türkiye Finans Katılım Bankası ve PTT şubelerinden alanlar için de ödemeler aynı banka şubesine aktarılacak.

Aylığını belirtilen bankaların dışındaki bankalardan alanların ödemeleri ise Ziraat Bankası şubelerine gönderilecek. Hak sahiplerinin veya yasal temsilcilerinin bankaya müracaat etmeleri halinde ödemeleri yapılacak. Ayrıca “https://uyg.sgk.gov.tr/EgitimOgretimYardimi/” linkinden eğitim öğretim yardımı tutarı ve ödeme yapılacak banka bilgisine ulaşılabilecekler.