Yüksek Hızlı Tren Yolcu Sayısı 76 Milyonu Geçti!Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'deki yüksek hızlı tren (YHT) hatlarının yolcu sayısının 76 milyonu aştığını belirtti. Bakan Uraloğlu, YHT'nin hizmete girmesiyle birlikte ülkenin ulaşım sektöründe önemli bir adım attığını vurguladı.Yüksek Hızlı Tren Yolcu Sayısı 76 Milyonu Geçti!Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'deki yüksek hızlı tren (YHT) hatlarının yolcu sayısının 76 milyonu aştığını belirtti. Bakan Uraloğlu, YHT'nin hizmete girmesiyle birlikte ülkenin ulaşım sektöründe önemli bir adım attığını vurguladı.

Yüksek Hızlı Tren Yolcu Sayısı 76 Milyonu Geçti!Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’deki yüksek hızlı tren (YHT) hatlarının yolcu sayısının 76 milyonu aştığını belirtti. Bakan Uraloğlu, YHT’nin hizmete girmesiyle birlikte ülkenin ulaşım sektöründe önemli bir adım attığını vurguladı.

Yüksek hızlı tren hatlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin dünyada YHT teknolojisini kullanan 8. ülke, Avrupa’da ise 6. ülke konumunda olduğunu ifade etti. Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, Ankara-Eskişehir, Konya-İstanbul, Ankara-Karaman, İstanbul-Karaman, Eskişehir-İstanbul ve Ankara-Sivas hatlarında YHT’lerin hizmet verdiğini söyleyen Uraloğlu, bu hatlarda günde 66 sefer yapıldığını belirtti.

Bakan Uraloğlu, YHT’nin hızlı, konforlu ve güvenilir hizmetiyle ön plana çıktığını ve her gün yaklaşık 40 bin kişinin YHT ile seyahat ettiğini dile getirdi. Yüksek hızlı trenlerin geçtiği 11 ilde yaşayan nüfusun yüzde 35’inin doğrudan, kombine taşımacılıkla ise nüfusun yüzde 53’ünün hayatını kolaylaştırdığı bilgisini paylaştı.

Bakan Uraloğlu, YHT ile seyahat eden yolcu sayısının 76 milyonu aşmasının önemli bir kilometre taşı olduğunu belirtti. Yüksek hızlı trenlerin Türkiye’nin önemli şehirlerine direkt seferler düzenlediğini söyleyen Uraloğlu, aynı zamanda otobüs ve tren bağlantılarıyla da farklı şehirlere kombine taşımacılık yapıldığını aktardı. Bu sayede, seyahat sürelerinde önemli bir zaman tasarrufu sağlandığını ve saatlerin öneminin azaldığını vurgulayan Uraloğlu, örnek olarak İstanbul-Konya-Antalya (Alanya) seyahat süresinin YHT artı otobüs bağlantısıyla 10 saate, Konya-Ankara-Sivas seyahat süresinin ise YHT ile 4 saat 45 dakikaya indiğini belirtti.

Bakan Uraloğlu, YHT bağlantısıyla İstanbul ile Konya Karaman arası seyahat süresinin 6 saat 55 dakikaya, İstanbul-Eskişehir-Kütahya-Tavşanlı seyahatinin 4 saat 45 dakikaya, Ankara-Eskişehir-Kütahya-Tavşanlı seyahat süresinin 2 saat 46 dakikaya, Ankara-Sivas-Malatya seyahat süresinin de 7 saat 52 dakikaya indiğini açıkladı. Yüksek hızlı trenlerin Türkiye’nin ulaşım sektörüne getirdiği kolaylık ve hızlı seyahat imkanıyla birlikte, yolcu sayısının 76 milyonu aşması ülke için büyük bir başarı olarak kaydedildi.

KARİYERBANKASİ.NET