YTB uzman yardımcısı alımı için 24 Nisan'da başlayan başvuru işlemleri 8 Mayıs'ta sona erecek.YTB uzman yardımcısı alımı için 24 Nisan'da başlayan başvuru işlemleri 8 Mayıs'ta sona erecek.

YTB uzman yardımcısı alımı için 24 Nisan’da başlayan başvuru işlemleri 8 Mayıs’ta sona erecek.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı uzman yardımcısı alımı için başvuru işlemleri devam ediyor. Yazılı ve sözlü sınavla gerçekleşecek alımlara başvuru yapmak isteyen adayların başvuru genel ve özel şartlarını dikkatle incelemesi gerekiyor.

YENİ PERSONEL ALIM HABERLERİNİ ANLIK TAKİP İÇİN TIKLA VE İNDİR.

YTB personel alımı duyurusunda alımla ilgili, “4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ellibirinci bölümü ile 16.12.2017 tarihli ve 30272 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Uzmanlığı Yönetmeliği hükümleri uyarınca mesleğe özel yarışma sınavı ile azami 12 Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Uzman Yardımcısı alınacaktır.” denilirken, başvuru sürecine dair, “Başvurular, e-Devlet (Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım) ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden çevrim içi yapılacak olup, 24.04.2023 Pazartesi saat 09.00’da başlayacak ve 08.05.2023 Pazartesi saat 18.00’de sona erecektir. (İleri Doğu Avrupa Zaman Dilimi UTC+03:00 göre)” deniliyor.

İLANLARLA İLGİLİ YARDIMLAŞMA GRUBU AÇILDI. KADIN-ERKEK DİĞER ADAYLARLA BİLGİ ALIŞVERİŞİ VE YARDIMLAŞMAK İÇİN TIKLA VE KATILMA İSTEĞİNİ GÖNDER.

Başvuru yapmak isteyen adaylarda aranan şartlar ile diğer detaylar aşağıdaki gibi oldu:

Adayların giriş sınava başvurabilmek için aşağıda belirtilen şartları sağlamaları
gerekmektedir:
1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları
taşımak,
2- Giriş sınavının yapılacağı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını
doldurmamış olmak (01 Ocak 1988 ve daha sonra doğmuş olmak),
3- En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin Tablo-1’de belirtilen bölümlerinden
ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak (Eğitimini yurt dışında tamamlamış adayların denklik belgelerini sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Eğitimini yurt dışında tamamlamış olup denklik belgesini sisteme yüklemeyen adaylar eleme sınavına alınmayacaktır.),

4- Almanca, Arapça, Arnavutça, Boşnakça, Bulgarca, Çince, Danca, Endonezce, Farsça, Felemenkçe, Fransızca, Hırvatça, İngilizce, İspanyolca, İsveççe, İtalyanca, Malayca, Rusça ve Yunanca dillerinin herhangi birinden, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’nda (YDS) en az (B) düzeyinde puan almak veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak veya ilgili dilin resmi dil olarak kabul edildiği bir ülkede en az üç yıllık ortaöğretim veya lisans, doktora diploması almış olmak ya da o dilin resmi dil olarak konuşulduğu ülke resmi makamları tarafından düzenlenen dil sınavında yüzde seksen oranında başarılı olmak.
B) Yabancı dil belgelerinin geçerlilik süreleri YDS için 5 yıl, diğer sınavlar için 2 yıl olarak kabul edilecek olup, sürelerin hesaplanmasında uzman yardımcılığı giriş sınavının son başvuru tarihi esas alınacaktır.
C) Başkanlık, eleme sınavında adayları başvuru dil şartını sağladıkları aynı dilde başvuru yapmış diğer adaylar ile yarıştırabilme hakkını saklı tutar. Bu hakkın kullanılması durumunda Başkanlık tarafından Başkanlığın ihtiyacı, başvuruların niteliği ve niceliği itibariyle belirlenecek dil kontenjanlarına göre eleme sınavında başarılı olan adaylar her bir dil veya dil grupları için ayrılan kontenjanlar dâhilinde başarı sırasına konularak yazılı sınava çağrılır.

TÜM DETAYLARA AŞAĞIDAKİ KILAVUZDAN ERİŞEBİLİRSİN.