Yapay Zeka Projelerine 6,7 Milyar Lira Destek Verildi.Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Anadolu Ajansı işbirliği ve Turkcell ana sponsorluğunda düzenlenen "Medyada Yapay Zekayı Yönetmek" forumunda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, son 21 yılda TÜBİTAK tarafından yapay zeka alanında 3 bin 700'den fazla projeye ve 1300'den fazla kişiye toplamda 6,7 milyar lira destek sağlandığını belirtti.Yapay Zeka Projelerine 6,7 Milyar Lira Destek Verildi.

Yapay Zeka Projelerine 6,7 Milyar Lira Destek Verildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Anadolu Ajansı işbirliği ve Turkcell ana sponsorluğunda düzenlenen “Medyada Yapay Zekayı Yönetmek” forumunda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, son 21 yılda TÜBİTAK tarafından yapay zeka alanında 3 bin 700’den fazla projeye ve 1300’den fazla kişiye toplamda 6,7 milyar lira destek sağlandığını belirtti.

Ekonomiye dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

Medya Sektöründe Yapay Zeka Etkisi ve Değişim

Bakan Kacır, yapay zekanın günlük yaşamı kolaylaştıran, kaynakları etkin bir şekilde değerlendiren akıllı sistemlerin temelini oluşturduğunu vurgulayarak, medyanın da bu değişimden etkilenen sektörlerden biri olduğunu dile getirdi. Özellikle dijital içerik üreticisi şirketlerin başarısının arkasında doğru analizler ve kişiselleştirilmiş içeriklere erişim imkanı tanıyan yapay zeka algoritmalarının rolüne dikkat çekti.

Medya ve Yayıncılıkta Yapay Zeka: Yararlar ve Zorluklar

Kacır, medya sektörünün yapay zeka teknolojileri bağlamında yeniden yapılanmasının getirdiği avantajlar kadar yeni sınamaları da beraberinde getirdiğini ifade etti. Özellikle kullanıcı verilerinin işlenmesi ve kullanılmasının, medyaya duyulan güven açısından önemine değinerek, yapay zekanın bu alandaki güvenlik sorunlarına dikkat çekti.

Türkiye’nin Yapay Zeka Ekosistemi

Bakan Kacır, Türkiye’nin yapay zeka alanında kalkınması için atılan adımlardan bahsederek, TÜBİTAK bünyesinde kurulan Yapay Zeka Enstitüsü’nün önemini vurguladı. Türkiye’nin yapay zeka projelerine sağladığı destekleri paylaşan Kacır, bugün itibariyle teknoparklarda 2 bin 300’den fazla firmanın faaliyet gösterdiğini ve 203 AR-GE merkezinde yapay zeka projelerinin yürütüldüğünü açıkladı.

Yapay Zeka ve Toplumsal Sorumluluk

Bakan Kacır, yapay zekanın sadece teknolojik bir gelişme olmadığını, aynı zamanda toplumsal sorumluluk gerektiren bir konu olduğunu belirtti. Türkiye’nin “Müreffeh bir Türkiye için çevik ve sürdürülebilir yapay zeka ekosistemiyle küresel ölçekte değer üretmek” vizyonuyla hareket ettiğini açıkladı. Kacır, yapay zekanın toplumsal huzur ve barış için etik standartlara uygun bir şekilde kullanılmasına vurgu yaptı.

Geleceğe Yönelik Yapay Zeka Projeleri

Bakan Kacır, Türkiye’nin medya teknolojilerindeki liderliğini sürdürme hedeflerini dile getirerek, AA ve Bilişim Vadisi ortaklığında imzalanan ‘Medya Teknolojileri İş Birliği Protokolü’ ile ‘Medya Teknolojileri Hackathonu’nun düzenleneceğini açıkladı. Bu etkinliklerle medya teknolojilerinde ekosistem oluşturulması ve yeni ticari ürünlerin geliştirilmesine destek sağlanacağını ifade etti.

Teknolojik Üstünlük ve Milli Teknolojilerle Hizmet

Bakan Kacır, teknolojik üstünlüğü sadece kendi çıkarları için kullanmanın değil, insanlık için hizmet etmenin önemine vurgu yaptı. Türkiye’nin milli teknolojilerle sadece kendi milletine değil, tüm insanlığa hizmet etme misyonunu sürdüreceğini belirtti.

KARİYERBANKASİ.NET