Türkiye'nin Ocak-Nisan Dönemindeki Bal İhracatı 13 Milyon 468 Bin Dolara Ulaştı.Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Türkiye'nin Ocak-Nisan döneminde 40 ülke, özerk ve serbest bölgelere bal ihracatı gerçekleştirdiğini ifade etti.Türkiye'nin Ocak-Nisan Dönemindeki Bal İhracatı 13 Milyon 468 Bin Dolara Ulaştı.Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Türkiye'nin Ocak-Nisan döneminde 40 ülke, özerk ve serbest bölgelere bal ihracatı gerçekleştirdiğini ifade etti.

Türkiye’nin Ocak-Nisan Dönemindeki Bal İhracatı 13 Milyon 468 Bin Dolara Ulaştı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Türkiye’nin Ocak-Nisan döneminde 40 ülke, özerk ve serbest bölgelere bal ihracatı gerçekleştirdiğini ifade etti.

Gürdoğan, söz konusu dönemde 4 bin 142 ton bal ihracatıyla 13 milyon 468 bin 114 dolar gelir elde edildiğini belirterek, “ABD, Almanya ve İsrail, en fazla ihracat yapılan ülkeler oldu. ABD’ye 5 milyon 256 bin 178 dolarlık, Almanya’ya 2 milyon 110 bin 292 dolarlık ve İsrail’e de 1 milyon 803 bin 82 dolarlık bal ihraç edildi” şeklinde konuştu.

Ekonomiye dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

Ülke Çeşitliliği Bal İhracatında Önemli Rol Oynuyor

Gürdoğan, bal ihracatında ülke çeşitliliğine de dikkat çekerek, bu dönemde Suudi Arabistan, İrlanda, Hırvatistan, Romanya, Venezuela, Çin Halk Cumhuriyeti ve Kamerun gibi ülkelere de bal satışı yapıldığını bildirdi.

Denetim ve İzlenebilirlik Konularında Önlemler Alınmalı

Bal ihracatında son aylarda bazı firmalardan kaynaklanan hatalar nedeniyle iptaller yaşandığına işaret eden Gürdoğan, “Özellikle Avrupa ülkelerinde, sipariş iptallerinin önlenmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sıkı denetimler yapması, izlenebilirliğin sağlanması ve markasız, büyük ambalajlı ürünlerin ihracatına izin verilmemesi önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.

KARİYERBANKASİ.NET