Turizm Geliri Yılın İkinci Çeyreğinde Rekor Seviyeye Ulaştı.Türkiye'nin turizm sektörü, bu yılın ikinci çeyreğinde büyük bir ivme kazandı ve önemli bir başarıya imza attı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, nisan-haziran döneminde turizm geliri geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 23,1 oranında artarak 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar oldu.Turizm Geliri Yılın İkinci Çeyreğinde Rekor Seviyeye Ulaştı.Türkiye'nin turizm sektörü, bu yılın ikinci çeyreğinde büyük bir ivme kazandı ve önemli bir başarıya imza attı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, nisan-haziran döneminde turizm geliri geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 23,1 oranında artarak 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar oldu.

Turizm Geliri Yılın İkinci Çeyreğinde Rekor Seviyeye Ulaştı.

Türkiye’nin turizm sektörü, bu yılın ikinci çeyreğinde büyük bir ivme kazandı ve önemli bir başarıya imza attı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, nisan-haziran döneminde turizm geliri geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 23,1 oranında artarak 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar oldu.

Ekonomiye dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

Bu başarının arkasında yabancı ziyaretçi sayısındaki artış büyük rol oynadı. Söz konusu çeyrekte ülkemize gelen yabancı turist sayısı yüzde 17,2 oranında artarak 13 milyon 995 bin 495 kişiye ulaştı. Bu ziyaretçilerin yüzde 12’sini, 1 milyon 676 bin 147 kişiyle yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşları oluşturdu.

Turistlerin harcama tercihleri de dikkat çekiciydi. Ziyaretçilerin harcamalarının büyük bir kısmı olan 9 milyar 714 milyon 687 bin dolar, kişisel harcamalardan kaynaklandı. Paket turlar ise toplam gelirin 3 milyar 260 milyon 620 bin dolarlık kısmını oluşturdu.

Turizm sektörünün büyümesinde en büyük payı olan seyahat nedenleri arasında “spor, eğitim, kültür” harcamaları, yüzde 158,2’lik bir artışla öne çıktı. Aynı dönemde yeme-içme harcamaları yüzde 45,4, uluslararası ulaştırma harcamaları da yüzde 38,6 arttı.

Ziyaretçilerin Türkiye’de geçirdiği ortalama süre boyunca yaptıkları harcamalar da dikkat çekiciydi. Türkiye’den çıkış yapan turistlerin gecelik ortalama harcaması 112 dolar olarak kayıtlara geçti. Yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşlarının ise gecelik ortalama harcaması 83 dolar oldu.

Turizmde harcanan paranın yalnızca giriş yapan turistlerle sınırlı olmadığı unutulmamalıdır. Yurt içinde ikamet eden Türk vatandaşlarının yurtdışı turizm gideri de önemli bir artış kaydetti. Geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 67 oranında artarak 1 milyar 766 milyon 639 bin dolara ulaştı. Bu giderin 1 milyar 611 milyon 638 bin doları kişisel harcamalardan, 155 milyon doları ise paket turlardan oluştu.

Tüm bu veriler, Türkiye’nin turizm sektöründe yaşanan olumlu gelişmelerin, ülkenin ekonomisine ve istihdamına katkı sağlayarak büyük bir önem taşıdığını ortaya koyuyor. Turizm gelirindeki bu artış, sektörün geleceği için umut vadeden bir tablo çiziyor.

KARİYERBANKASİ.NET