Özel Halk Otobüsleri Gelir Desteği Kapsamına Alındı: Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapıldı.Ruhsatında ayakta yolcu taşıma izni olmayan, ancak fiilen ücretsiz yolcu taşımasına rağmen gelir desteği ödemesinden yararlanamayan özel halk otobüsleri, "Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" kapsamında gelir desteği almaya hak kazandı.Gündeme dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.Özel Halk Otobüsleri Gelir Desteği Kapsamına Alındı: Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapıldı.

Özel Halk Otobüsleri Gelir Desteği Kapsamına Alındı: Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapıldı.

Ruhsatında ayakta yolcu taşıma izni olmayan, ancak fiilen ücretsiz yolcu taşımasına rağmen gelir desteği ödemesinden yararlanamayan özel halk otobüsleri, “Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” kapsamında gelir desteği almaya hak kazandı.

Gündeme dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

Yapılan değişiklikle birlikte, yönetmelikte bulunan “şehir içi toplu taşıma hizmeti” tanımında önemli bir revizyona gidildi. Tanımdaki “…verilen özel şahıs veya şirketlere ait olup, mevzuatına göre ayakta yolcu taşıyabilen…” ifadesi, “…verilerek toplu taşıma hizmeti gördürülen özel şahıs veya şirketlere ait…” olarak değiştirildi.

Bu değişiklikle birlikte, 4736 sayılı Kanun gereği, ruhsatlarında ayakta yolcu taşıma izni bulunmayan özel halk otobüsleri de gelir desteği kapsamına dahil edildi. Bu önemli adım, ücretsiz yolcu taşımasına rağmen destek alamayan özel halk otobüslerinin sorununu çözmeyi hedefliyor.

Aynı yönetmeliğin denetimle ilgili kısmında da bir değişiklik yapıldı. “Ücretsiz yolcu taşıma hizmeti veren toplu taşıma araçlarının işletmecilerine belediyeler aracılığıyla yapılacak ödemelere ilişkin Genel Müdürlük ve belediyelerin iş ve işlemlerinin denetimi İçişleri Bakanlığı, il müdürlüklerinin iş ve işlemlerinin denetimi ise Bakanlık (Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı) tarafından gerçekleştirilir.” cümlesinden “Genel Müdürlük ve” ifadesi çıkarılarak denetim sürecindeki birliktelik vurgulanmış oldu.

KARİYERBANKASİ.NET