Türkiye otomotiv sektörü Mart ayında 3,3 milyar dolarlık ihracatla tarihi rekor kırdı. Bu başarının ardından, Türkiye Otomotiv Sektörü Sürdürülebilirlik Eylem Planı (OSEP) açıklandı.Türkiye otomotiv sektörü Mart ayında 3,3 milyar dolarlık ihracatla tarihi rekor kırdı. Bu başarının ardından, Türkiye Otomotiv Sektörü Sürdürülebilirlik Eylem Planı (OSEP) açıklandı.

Türkiye otomotiv sektörü Mart ayında 3,3 milyar dolarlık ihracatla tarihi rekor kırdı. Bu başarının ardından, Türkiye Otomotiv Sektörü Sürdürülebilirlik Eylem Planı (OSEP) açıklandı.

OSEP, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi öncülüğünde, OSD ve TAYSAD’ın katkılarıyla hazırlandı.

otomotiv sektörü

OSEP, altı başlık halindeki hedeflerden oluşuyor: 1) Farkındalık, 2) Mevcut Durum Tespiti, 3) Yeşil Dönüşüm için Finansa Erişim ve İş birlikleri, 4) Çevresel Etkilerin Azaltılması ve Döngüsel Ekonomiye Geçiş, 5) Çevreci Araçlar için Yeni Teknolojilere Geçiş ve 6) Sosyal Sürdürülebilirlik. Tüm başlıklarda hedeflerin tamamlanmasının 5 yıl süreceği öngörülüyor.

OTOMOBİL DÜNYASINA DAİR SON DAKİKA HABERLERİNİ TAKİP İÇİN TIKLA İNDİR.

Türkiye otomotiv endüstrisi, Avrupa Ülkelerindeki sürdürülebilir mobilite hedeflerine uyum sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. AB’de 2035 yılında tüm yeni araçların sıfır emisyonlu olarak satışa sunulması hedefleniyor. Türkiye’nin en büyük pazarı olan Avrupa’yı kaybetmemek ve rekabet gücünü korumak için, sektörün yeni teknolojilere ve elektrikli araçlara yatırım yapması gerekiyor.

Türkiye’de elektrikli araçların pazar payı yüzde 1 civarında olsa da, yeşil dönüşüm ve yenilenebilir enerji potansiyeli sayesinde Türkiye’nin orta vadede karbon nötr araçlar için önemli bir üretim merkezi ve cazip bir pazar konumuna geleceği düşünülüyor. Sektörün temel öncelikleri arasında AB araç emisyon azaltım hedeflerine uyum sağlamak, batarya yatırımlarını artırmak ve şarj istasyonu altyapısını geliştirmek bulunuyor.