Mobilya fiyatlarında indirime gidilecek mi

Mobilya sektöründe fiyat indirimi ve fiyatların sabitlenmesi konusundaki beklentilere ilişkin açıklamalar art arda geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, KGF desteği açıklamasında sektörlere fiyat sabitlemenin yanı sıra indirim çağrısında da bulunmuştu. MOBSAD Başkanı Gürcan, fiyatların 4. çeyrekten sabit tutulduğunu, 1. ay sonuna kadar da fiyatlarda artış beklemediklerini söyledi.

EKONOMİYE DAİR SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLA VE İNDİR.

Zincir marketlerle başlayan fiyat sabitleme işlemlerine farklı sektörler dahil olurken, mobilya sektörünün de fiyat sabitleme ve indirime gidip gitmeyeceği merak konusu haline geldi. Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği Başkanı Nuri Gürcan, TRT Haber’de katıldığı canlı yayında mobilya sektöründeki son gelişmeler ve indirim beklentilerine ilişkin konuştu.

Gürcan, sabit fiyat ve indirim beklentilerine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Mobilya sektörü aslında geçtiğimiz yılın dördüncü çeyreğinden beri fiyatlara farklılık yansıtmadı. Daha öncesinde hammadde ile ilgili sıkıntılarımız vardı. Sıkıntılar çözüldü. Suni artışlar vardı. MDF gibi hammaddelerinde 1200 TL’den 800 gibi gerçek rakamlara geriledik.

FİYATLARI 1. AYIN SONUNA KADAR SABİT TUTACAĞIZ

Mobilya sektörü 4. çeyrekten beri fiyat farkı koymadık. Bunu 1. ayın sonuna kadar da tahmin ediyorum sabit tutacağız.

MARKALI MOBİLYALARDA CİDDİ KAMPANYALAR VAR

Markalı mobilyalarımız ciddi kampanyalar yapıyor. Bu kampanyaların 1. ayın sonuna kadar devam ettirme kararı alındı.

Bilindiği bibi işçilere gelen fiyat artışları , kira artışları olsun sektöre yük gelecek. Bununla ilgili 2. ayda ne olur bununla ilgili tekrar değerlendirme yapılacak. Devlet kurumlarının da özellikle OGM’nin fiyatlara zam yapmaması gerekiyor.

EYT SONRASI CİDDİ İŞÇİ KAYIPLARI YAŞAYACAĞIZ

EYT var önümüzde, EYT sonrası işçi kayıpları yaşayacağız. İşçilerimize maaşını, tazminatlarını vermek durumundayız. Kira artışları konusunda baskı yiyoruz. En büyük sıkıntımız, hammaddeye belki zam gelmiyor ama fırsatçılar var. Ciddi denetimler yapılması lazım. Liste fiyatı 700-800 lira olan hammadde 1200 liraya kadar satıldı. Rakamlar oturunca vadeler bile açılmaya başladı hammaddede. Sanayicinin krediye erişim konusunun da çözülmesi lazım.