Maden İş Sağlığı Projesine 31,9 Milyon TL Destek!Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP) kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yer altı maden iş yerlerine sağlanan destek miktarı 31,9 milyon liraya ulaştı. Proje, yer altı metal ve kömür cevheri üreten maden iş yerlerinin iş sağlığı ve güvenliği konusundaki kurumsal kapasitelerini geliştirmeyi hedefliyor.Maden İş Sağlığı Projesine 31,9 Milyon TL Destek!Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP) kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yer altı maden iş yerlerine sağlanan destek miktarı 31,9 milyon liraya ulaştı. Proje, yer altı metal ve kömür cevheri üreten maden iş yerlerinin iş sağlığı ve güvenliği konusundaki kurumsal kapasitelerini geliştirmeyi hedefliyor.

Maden İş Sağlığı Projesine 31,9 Milyon TL Destek!

Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP) kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yer altı maden iş yerlerine sağlanan destek miktarı 31,9 milyon liraya ulaştı. Proje, yer altı metal ve kömür cevheri üreten maden iş yerlerinin iş sağlığı ve güvenliği konusundaki kurumsal kapasitelerini geliştirmeyi hedefliyor.

Ekonomiye dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

Türkiye genelindeki 420 saha ziyareti ile mühendisler, takım liderleri ve İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nde görevli teknik personel, 80 maden iş yerine ulaşarak sahada yerinde gözlemler yapmış ve ihtiyaçlara yönelik çözümler üretmiştir. Zorlu jeolojik ve iklim koşullarına sahip olan şehir merkezlerine uzak yer altı maden ocaklarında gerçekleştirilen saha ziyaretleri sayesinde, iş yerlerinde yüzde 47 iyileştirme sağlanmıştır.

Maden iş yerleri, İş Sağlığı ve Güvenliği profesyoneli görevlendirme, tahlisiye eğitimleri ve TS 13741-İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi’nin entegrasyonu çalışmaları için de finansal destek almaya devam etmektedir. Bu sayede, faydalanıcı maden iş yerlerine toplamda 31,9 milyon liralık hibe desteği sağlanmıştır.

Belgelendirme süreçlerine de önem verilen proje kapsamında, TS 13741-İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi’nin entegrasyonu için TSE işbirliği ile 115 kişiye önleyici yaklaşım, ISO 45001, iç tetkik ve TS 13741 standardı eğitimi verilmiş ve sertifikalandırma yapılmıştır. Üç yer altı maden işletmesi de TS 13741 standardından belgelendirilmiştir.

Ayrıca, tahlisiye (can kurtarma) çalışanlarının sayısı ve niteliklerinin artırılması, çalışanların acil durumlara hazırlanması amacıyla faydalanıcı maden iş yerlerine finansal destek sağlanmıştır ve 322 tahlisiye eğitimine destek verilmiştir.

Proje kapsamında bakanlık desteğinin 2024 yılına kadar devam edeceği belirtilmiştir. Bu süre zarfında, Türkiye’deki madencilik sektöründe iş sağlığı ve güvenliğinin iyileştirilmesine yönelik çalışmaların sürdürüleceği ve sektördeki çalışanların daha güvenli çalışma koşullarına kavuşturulacağı önem taşımaktadır.

KARİYERBANKASİ.NET