KOSGEB, Geleneksel Girişimci Destek Programı kapsamında işletmesini kuran girişimcilere 130 bin liraya kadar, ileri girişimcilere 750 bin liraya kadar hibe verecek.KOSGEB, Geleneksel Girişimci Destek Programı kapsamında işletmesini kuran girişimcilere 130 bin liraya kadar, ileri girişimcilere 750 bin liraya kadar hibe verecek.

KOSGEB, deprem bölgesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Resmi kurumlarca belirlenen ağır hasarlı veya tamamen yıkılmış işletmeleri, daha önce destek alıp almadıklarına bakılmaksızın Geleneksel Girişimci Destek Programı ve İleri Girişimci Destek Programı kapsamında desteklemeye başladı.

Geleneksel Girişimcilere 130 Bin TL’ye Kadar Destek

KOSGEB, Geleneksel Girişimci Destek Programı kapsamında işletmesini kuran girişimcilere 130 bin liraya kadar geri ödemesiz destek sağlıyor. Bu desteğin 100 bin lirası istihdam için, 20 bin lirası kuruluş giderleri için ve 10 bin lirası ise girişimcinin veya çalışan personelin alacağı sertifika için kullanılabilecek.

İleri Girişimcilere 750 Bin TL’ye Kadar Destek

İleri Girişimci Destek Programı kapsamında ise işletmesini kuran girişimcilere toplamda 750 bin liraya kadar geri ödemesiz destek sunuluyor. Bu desteğin 600 bin lirası makine-teçhizat ve yazılım giderleri için, 100 bin lirası istihdam için, 20 bin lirası mentorlük, danışmanlık ve işletme koçluğu için, 20 bin lirası kuruluş giderleri için ve 10 bin lirası girişimcinin veya çalışan personelin alacağı sertifika için tahsis edilmiş durumda.

KOSGEB’den Deprem Bölgesi İçin Ek Destekler

KOSGEB, deprem bölgesindeki işletmeler için ek destekler de sağladı. Deprem sonrası bölgedeki işletmelerin 2023 yılı borçları ve yaşamını yitiren işletmecilerin tüm borçları silindi. Ayrıca, Acil Destek Kredisi Programı ile işletmelerin ölçeklerine ve hasar durumlarına bakılarak 1,5 milyon liraya kadar finansman imkanı sağlandı.

Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği ile KOBİ’lere ve esnafa 300 bin liraya kadar geri ödemesiz konteyner desteği başlatılırken, işletmelere konteyner başına 30 bin lira olan desteğin 10 konteynere kadar kullanma hakkı tanındı.

Ayrıca, 75 bin liralık Afet Dönemi İşletme Desteği ile işletmelerin bakım, tadilat, onarım, personel, ham madde, malzeme, teçhizat, donanım gibi giderlerinin karşılanması hedeflendi.

YENİ HİBE VE DESTEK ÖDEMELERİNİ TAKİP İÇİN TIKLA VE İNDİR.