KOSGEB, deprem bölgesindeki işletmelerin faaliyetlerine hızla dönmesi için desteklerinin limitini artırdı. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Geleneksel Girişimci Destek Programı kapsamında sağladığı 65 bin lira olan desteği, deprem bölgesi için 130 bin liraya çıkardı. Ayrıca, İleri Girişimci Destek Programı adı altında 375 bin lira olarak verilen desteği de 750 bin liraya yükseltti.KOSGEB, deprem bölgesindeki işletmelerin faaliyetlerine hızla dönmesi için desteklerinin limitini artırdı. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Geleneksel Girişimci Destek Programı kapsamında sağladığı 65 bin lira olan desteği, deprem bölgesi için 130 bin liraya çıkardı. Ayrıca, İleri Girişimci Destek Programı adı altında 375 bin lira olarak verilen desteği de 750 bin liraya yükseltti.

KOSGEB, deprem bölgesindeki işletmelerin faaliyetlerine hızla dönmesi için desteklerinin limitini artırdı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Geleneksel Girişimci Destek Programı kapsamında sağladığı 65 bin lira olan desteği, deprem bölgesi için 130 bin liraya çıkardı. Ayrıca, İleri Girişimci Destek Programı adı altında 375 bin lira olarak verilen desteği de 750 bin liraya yükseltti.

Ekonomiye dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

Desteklerden, iş yerleri resmi kurumlarca ağır hasarlı, acil yıkılacak veya tamamen yıkılmış olarak belirlenen işletmeler yararlanacak. Geleneksel Girişimci Destek Programı kapsamında işletmesini kuran girişimciler, geri ödemesiz olarak 130 bin liraya kadar destek alabilecek. Bu destek, istihdam için 100 bin, kuruluş giderleri için 20 bin, sertifikalar için 10 bin liraya kadar kullanılabilecek.

İleri Girişimci Destek Programı kapsamında işletmesini kuran girişimciler de geri ödemesiz olarak toplamda 750 bin liraya kadar destekten yararlanabilecek. Bu destek, makine-teçhizat ve yazılım giderleri için 600 bin, sağlanacak istihdam için 100 bin, mentorlük, danışmanlık ve işletme koçluğu için 20 bin, kuruluş giderleri için 20 bin, sertifikalar için 10 bin liraya kadar verilecek.

KOSGEB, deprem bölgesi için diğer destekler de sağladı. Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği kapsamında KOBİ’lere ve esnafa, geri ödemesiz olarak 300 bin liraya kadar konteyner desteği sağlanacak. Ayrıca, 1,5 milyon liraya kadar finansman imkanı sunan Acil Destek Kredisi Programı ve 75 bin liralık Afet Dönemi İşletme Desteği de verildi. İşletmelerin bakım, tadilat, onarım, personel, ham madde, malzeme, teçhizat, donanım gibi giderleri karşılanacak. KOSGEB, deprem bölgesindeki işletmelerin toparlanmasına destek sağlamaya devam ediyor.

KARİYERBANKASİ.NET