Kıyı Emniyeti işçi alımı yapacak.Kıyı Emniyeti işçi alımı yapacak.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü işçi alımı duyurusu yayımlandı. İŞKUR üzerinden başvurular başladı.

KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE HANGİ UNVANLARDA ALIM YAPILACAK?

Kıyı emniyetine deniz trafik operatörü, tahlisiye personeli, mühendis, tekniker, büro personeli unvanlarında işçi alımı yapılacağı duyuruldu. İlgili alımlara başvuru yapmak isteyen adayların başvuru genel şartlarının yanı sıra her bir unvan için belirlenen özel şartları da yerine getirmesi gerekiyor.

İlkokul, lise, ön lisans ve lisans düzeyinden yeni işçi alımlarını takip için tıkla ve indir.

İŞÇİ ALIMI BAŞVURULARI NEREDEN, NE ZAMANA KADAR?

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün işçi alımları için başvurular İŞKUR üzerinden alınacak. Başvurular bugünden itibaren 4 gün sürecek.

Duyuruda ayrıca şu ifadelere yer verildi:

Açıklama 1- Kuruluşumuza gönderilen aday listelerinde, ilan edilen başvuru şartlarını sağlamayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Açıklama 2- Kuruluşumuza yapılacak başvurular geçersizdir. Başvurular, başvuru süreci içerisinde Türkiye İş Kurumu web sayfasından ya da Türkiye İş Kurumu Hizmet Merkezlerine şahsen gidilerek yapılabilecektir.

Açıklama 3- Türkiye İş Kurumunca nihai listelerin ulaşmasına müteakip sözlü sınav/mülakat yeri, saati ve tarihi ayrıca duyurulacaktır. a-)Büro Personeli (Memur) için sınav konuları ve puanlama aşağıda belirtilmiştir. • Türkiye Cumhuriyeti Anayasası (20 Puan) • Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi (20 Puan) • Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü görevleri (20 Puan) • 4857 sayılı İş Kanunu(20 Puan) • Genel kültür(20 Puan) b-) Diğer unvan grupları için sınav konuları ve puanlama aşağıda belirtilmiştir. • Türkiye Cumhuriyeti Anayasası (20 Puan) • Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi (20 Puan) • Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü görevleri (20 Puan) • Mesleki bilgi ve Yeterliliğin ölçülmesine ilişkin konular (40 Puan) olmak üzere toplamda 100 tam puan üzerinden yapılır. Sınavda başarılı sayılmak

için sınav kurulu üyelerince verilen puanların aritmetik ortalamasının en az 60 olması şarttır. Adayların atamaya esas başarı puanı; Kurum tarafından yapılan sözlü sınav puanı ile KPSS puanının aritmetik ortalaması alınmak suretiyle belirlenecek ve kurumun internet sitesinde ilan edilecektir. Adayların atanmaya esas başarı puanlarının aynı olması halinde KPSS puanı yüksek olana öncelik tanınır. KPSS şartı aranmayan tüm adaylarda sınavda başarılı sayılmak için sözlü sınavda kurul üyelerince verilen puanların aritmetik ortalamasının en az 60 olması şarttır. Bu adaylar için sözlü sınav (mülakat) sonucu atanmaya esas başarı puanını oluşturur. En yüksek başarı puanından başlamak üzere atama yapılacak kadro sayısı kadar asıl aday ve asıl aday sayısı kadar da yedek aday belirlenecektir. Asıl ve yedek aday listeleri kurumun internet sitesinden ilan edilecek ve listede yer alan adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

tüm detaylar için aşağıdaki kılavuza göz atabilirsin.