Sözleşmeli personele kadro düzenlemesi meclise geliyor.

Sözleşmeli personele kadro düzenlemesi meclise geliyor.

Yüz binlerce sözleşmeli personelin gözü kulağı TBMM’ye çevrilmiş durumda. Hafta sonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeli personele kadro konusunda meclisi işaret ederek düzenlemenin kısa sürede geleceğini söylemişti. Çalışmalar tamamlandı…

İsteğe bağlı kadroya geçişte 3 yılın tamamlanması esas alınacak, 3 yılı tamamlamayanlar 3 yılını tamamladıktan sonra isteğe bağlı kadroya geçebilecekler.

BAKANLIK KAYNAKLARI BUGÜN YA DA YARIN MECLİSE GÖNDERİLECEĞİNİ AKTARIYOR

Bakanlık kaynakları, ilgili düzenlemenin meclise gönderileceğini aktarıyor. Düzenlemenin mecliste AK Parti tarafından kanun teklifinin düzenlenmesi ve daha sonra Başkanlığa sunulması bekleniyor. Bunun ardından ilgili düzenleme meclis başkanlığı tarafından ilgili komisyona sevk edilecek daha sonra da genel kurula gelecek.

Meclise verilen ara (3 Ocak 2023 tarihine kadar) nedeniyle , sözleşmeli personele kadro düzenlemesinin yılbaşından sonra genel kurulda görüşmelerinin beklendiği aktarıldı.

Sözleşmeliye kadro düzenlemesiyle ilgili son dakika haberleri için tıkla ve indir.

Sözleşmeliye kadro düzenlemesiyle ilgili Erdoğan ne söylemişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yüz binlerce sözleşmeli personelin heyecanla beklediği düzenlemeye ilişkin ayrıntıları açıklamıştı.

Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

Memurların ek gösterge meselesini daha önce çözüme kavuşturmuştuk. Bugünkü kabine toplantımızda da kamudaki sözleşmeli personelin kadro hususunu değerlendirdik. Bu çalışmayla 657 sayılı DMK’nın 4m maddesini temel dayanak haline getirerek, sözleşmeli personel statüsünü yeniden belirledik. Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl aday memurluk süreci olacaktır. Sözleşmeliden kadroya geçiş 3 + 1 sonunda gerçekleşecek. Hali hazırda 3 yılı dolmuş olan sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecekler.

Henüz süreyi doldurmayanlar ise 3 yılın sonunda ayrı hakkı elde edeceklerdir. Daha önceki kadro düzenlemesinin dışında tutulan 227 bin kişi ise süreleri de dolmuş olacağı için doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecek. Yeni statüye göre 520 bin sözleşmeli personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor. Kadro kapsamı dışında kalanlar, sözleşmeli askeri personel, akademik personel, KİT personeli, sözleşmeli meclis danışmanı, sözleşmeli sağlık yöneticisi ve tamamı olan sözleşmeli kurum çalışanlarıdır. Sözleşmeliden kadroya geçmek istemeyen personelin hakları şahsa bağlı olarak devam edecek. Sonra kadroları kendilliğinden ilga olacak. Mahalli idarelerdeki sözleşmelilerden kadroya geçenler sadece mahalli idareler arasında yer değiştirebilecek. Böylece sözleşmeli kadro statüsünü daha adil hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu konudaki hukuki düzenlemenin meclise sunulmasını ve hayata geçilmesini sağlayacağız. 424 bin sözleşmelimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.