İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla Tekstil Sektöründe Temiz Üretim Uygulamaları Genelgesi Toplantısı düzenledi.İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla Tekstil Sektöründe Temiz Üretim Uygulamaları Genelgesi Toplantısı düzenledi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla Tekstil Sektöründe Temiz Üretim Uygulamaları Genelgesi Toplantısı düzenledi.

Online olarak gerçekleştirilen toplantıda, sektör temsilcileri ve iş insanları, sektördeki teknik ve mali yönden temiz üretim uygulamalarını görüşmek üzere bir araya geldi. Çevre Bakanlığı’nın da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Sürdürülebilirlik Platformu Başkanı Sultan Tepe, sektörün ve Çevre Bakanlığı’nın bir araya gelmesinin değerli olduğunu belirtti. Tepe ayrıca, sektördeki iyileştirmelerin yapılabilmesi için kanun yapıcılar ve sektör temsilcilerinin birlikte çalışması gerektiğini vurguladı.

Çevre Bakanlığı yetkilileri, tekstil sektörünün ülkemiz için önemli bir sektör olduğunu belirtti. Tekstil sektörü, su ve hava açısından altyapısını ele alarak, gelecekte zorunlu hale gelecek düzenlemelere şimdiden hazırlanmak adına bir dizi çalışma yürüttüklerini söyledi. Bu kapsamda sektörü hazırlamak amacıyla Tekstil Sektöründe Temiz Üretim Uygulamaları Genelgesi yayımlandı.

Toplantıda sektör temsilcileri, katılımcıların konuşmacılara yönelttiği sorularla birlikte teknik ve mali yönden temiz üretim uygulamalarını tartıştılar. İmalat sanayi içerisinde tekstil sektörünün ülkemizin katma değerinin yaklaşık yüzde 12’sini ürettiği ve kullanılan suyun yaklaşık üçte birini kullandığı belirtildi. İklim değişikliğinin su kaynaklarına olan etkisi göz önünde bulundurularak, sektörün sürdürülebilirliğini korumak adına çalışmaların artırılması gerektiği ifade edildi.

EKONOMİYE DAİR SON HABERLERİ TAKİP İÇİN TIKLA VE İNDİR.