Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Akaryakıtta ÖTV Zammıyla İlgili Açıklama.Hazine ve Maliye Bakanlığı, akaryakıtta uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammının nedenlerini kamuoyuna duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 2016 yılından bu yana neredeyse hiç vergi artışı yapılmadığına vurgu yapıldı. Türkiye'nin benzin ve motorin fiyatlarının Avrupa'nın en ucuz 4'üncü ülkesi olduğunun altı çizildi.Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Akaryakıtta ÖTV Zammıyla İlgili Açıklama.Hazine ve Maliye Bakanlığı, akaryakıtta uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammının nedenlerini kamuoyuna duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 2016 yılından bu yana neredeyse hiç vergi artışı yapılmadığına vurgu yapıldı. Türkiye'nin benzin ve motorin fiyatlarının Avrupa'nın en ucuz 4'üncü ülkesi olduğunun altı çizildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Akaryakıtta ÖTV Zammıyla İlgili Açıklama.Hazine ve Maliye Bakanlığı, akaryakıtta uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammının nedenlerini kamuoyuna duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 2016 yılından bu yana neredeyse hiç vergi artışı yapılmadığına vurgu yapıldı. Türkiye’nin benzin ve motorin fiyatlarının Avrupa’nın en ucuz 4’üncü ülkesi olduğunun altı çizildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yazılı açıklamasına göre, akaryakıt ürünlerindeki ÖTV artışının iki ana sebebi bulunuyor.

Öncelikli olarak, depremin yol açtığı ek maliyetlerin bütçe üzerindeki etkisini azaltmak amaçlanıyor. ÖTV artışıyla birlikte bu ek maliyetlerin dengelemesi hedefleniyor.

Diğer bir faktör ise uluslararası petrol fiyatları ve döviz kurundaki artışlar. Bu artışlara rağmen 2016’dan bugüne kadar neredeyse hiç vergi artışı yapılmamıştır. Maktu ÖTV tutarlarının enflasyon karşısında erimesi de göz önünde bulundurulmuştur.

2016 yılında benzin, motorin ve LPG gibi akaryakıtlarda KDV dahil satış fiyatındaki vergi oranı yüzde 50’nin üzerindeyken, yapılan yeni artışa rağmen bu oran yüzde 38.5 seviyesinde kalmıştır.