Güneş Enerjisine Yatırımlar EPDK Düzenlemesiyle Hız Kazandı: 10 Milyar Dolarlık Yatırım Gerçekleşti.Geçtiğimiz yıl ağustos ayında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliği'ndeki değişiklikler, güneş enerjisi sektöründe büyük bir yatırım atılımını beraberinde getirdi. Bu düzenlemeler sayesinde bir yıl içinde 10 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirildi. Ayrıca, 12 ay gibi kısa bir süre içinde 12 bin megavatın üzerinde kurulu güce sahip 14 bin üretim tesisi için lisanssız kapasite tahsisi yapıldı.Güneş Enerjisine Yatırımlar EPDK Düzenlemesiyle Hız Kazandı: 10 Milyar Dolarlık Yatırım Gerçekleşti.Geçtiğimiz yıl ağustos ayında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliği'ndeki değişiklikler, güneş enerjisi sektöründe büyük bir yatırım atılımını beraberinde getirdi. Bu düzenlemeler sayesinde bir yıl içinde 10 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirildi. Ayrıca, 12 ay gibi kısa bir süre içinde 12 bin megavatın üzerinde kurulu güce sahip 14 bin üretim tesisi için lisanssız kapasite tahsisi yapıldı.Güneş Enerjisine Yatırımlar EPDK Düzenlemesiyle Hız Kazandı

Güneş Enerjisine Yatırımlar EPDK Düzenlemesiyle Hız Kazandı: 10 Milyar Dolarlık Yatırım Gerçekleşti.

Geçtiğimiz yıl ağustos ayında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliği’ndeki değişiklikler, güneş enerjisi sektöründe büyük bir yatırım atılımını beraberinde getirdi. Bu düzenlemeler sayesinde bir yıl içinde 10 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirildi. Ayrıca, 12 ay gibi kısa bir süre içinde 12 bin megavatın üzerinde kurulu güce sahip 14 bin üretim tesisi için lisanssız kapasite tahsisi yapıldı.

Ekonomiye dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

EPDK’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliği’ndeki değişiklikler ile tüketicilerin kendi güneş enerjilerini üreterek tüketmeleri daha da kolaylaştırıldı. Bu adımlarla, tüketiciler ürettikleri fazla enerjiyi sisteme satarak gelir elde edebilme fırsatına sahip oldular.

Açıklamada ayrıca, özellikle yoğun yapılaşmanın olduğu bölgelerde ve organize sanayi bölgelerinde yer bulamayan tüketicilerin, artık ülkenin herhangi bir yerinde lisanssız üretim tesisi kurabilme imkanına sahip oldukları da belirtildi.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, açıklamada yaptığı değerlendirmede, düzenlemelerin yürürlüğe girmesinin üzerinden bir yıl geçtiğini ve başlangıçta yapılan eleştirilere karşın elde edilen başarının ortada olduğunu vurguladı. Yılmaz, bu düzenlemeler sayesinde herkesin kolayca enerji yatırımcısı olabileceğini ifade ederek, Türkiye genelinde güneş enerjisi seferberliğinin başlatıldığını ve beklenenin üzerinde büyük bir yatırım talebiyle karşılaşıldığını belirtti.

Başkan Yılmaz ayrıca, 10 milyar doları aşan yatırımın bu süreçte gerçekleştiğini ve 12 ay gibi kısa bir süre içinde 12 bin megavatın üzerinde güç kapasitesine sahip 14 bin üretim tesisi için lisanssız kapasite tahsisinin yapıldığını açıkladı. Bu süreç sonucunda toplamda 13 bin 500 megavata ulaşan kurulu güçte lisanssız elektrik üretiminin gerçekleştiği belirtildi.

Yılmaz, bu sürecin devam ederek, rakamların daha da artacağını ve Türkiye’nin güneş enerjisi seferberliği sayesinde kazanmaya devam edeceğini vurguladı.

KARİYERBANKASİ.NET