Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Faaliyete Geçiyor.Türkiye'de elektrikli araç kullanımının teşvik edilmesi amacıyla önemli bir adım atıldı. Müstakil elektrikli araç şarj istasyonları için iş yeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlemesi, diğer iş yerleri ve toplu yapılar için ise faaliyet izin belgesi düzenlemesi ile ilgili yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Faaliyete Geçiyor.Türkiye'de elektrikli araç kullanımının teşvik edilmesi amacıyla önemli bir adım atıldı. Müstakil elektrikli araç şarj istasyonları için iş yeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlemesi, diğer iş yerleri ve toplu yapılar için ise faaliyet izin belgesi düzenlemesi ile ilgili yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Faaliyete Geçiyor.

Türkiye’de elektrikli araç kullanımının teşvik edilmesi amacıyla önemli bir adım atıldı. Müstakil elektrikli araç şarj istasyonları için iş yeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlemesi, diğer iş yerleri ve toplu yapılar için ise faaliyet izin belgesi düzenlemesi ile ilgili yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Değişiklik içeren düzenlemeye göre, “elektrikli araç şarj istasyonu alanı” olarak belirlenen parsellerde kurulacak müstakil elektrikli araç şarj istasyonları için iş yeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenecek. Bu sayede elektrikli araç sahipleri, şarj ihtiyaçlarını güvenli ve düzenli bir şekilde karşılayabilecekler.

Otomobil dünyasındaki gelişmelerden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

Diğer iş yerleri ve toplu yapılarda kurulacak elektrikli araç şarj istasyonları için ise yetkili idarelerce yer seçimi yapılacak ve faaliyet izin belgesi düzenlenecek. Yer seçimi ve faaliyet izin belgesi düzenlenen istasyonlar için ayrıca iş yeri açma ve çalışma ruhsatı alınmasına gerek olmayacak.

Elektrikli araç şarj istasyonları için iş yeri açma ve çalışma ruhsatı ile yer seçimi ve faaliyet izin belgesi, büyükşehirlerde bulunan büyükşehir belediyeleri tarafından verilecek. Bu şekilde, yerel yönetimlerin denetim ve yönlendirmesi altında şarj istasyonlarının etkin bir şekilde işletilmesi sağlanacak.

Yönetmeliğe göre, büyükşehirlerde her metrekare başına 50 lira, diğer bölgelerde ise 25 lira ücret alınacak. Bu ücret, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı ile faaliyet izin belgesinin düzenlenmesi için tahsil edilecek ve her takvim yılı başında Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılacak. Bu dışında, istasyonlardan başka herhangi bir ücret veya bedel talep edilmeyecek.

Ayrıca, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı ile işletilen müstakil elektrikli araç şarj istasyonları bünyesinde çeşitli faaliyet alanları ve yapı elemanları bulunabilecek. Bu alanlar arasında idari bina, tuvalet, market, çay ocağı, mescit, büfe, kafe, kafeterya, oto elektrik, lastikçi, yıkama yağlama gibi hizmetler yer alacak.

KARİYERBANKASİ.NET