Dışişleri Bakanlığı uzman yardımcısı alımı başvuruları 9 Ocak'ta (yarın) başlıyor.Dışişleri Bakanlığı uzman yardımcısı alımı başvuruları 9 Ocak'ta (yarın) başlıyor. 23 Aralık 2022 tarihinde yayımlanan duyuruda, Dışişleri Bakanlığına sınavla 20 uzman yardımcısı alımı yapılacağı kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı uzman yardımcısı alımı başvuruları 9 Ocak’ta (yarın) başlıyor. 23 Aralık 2022 tarihinde yayımlanan duyuruda, Dışişleri Bakanlığına sınavla 20 uzman yardımcısı alımı yapılacağı kaydedildi.

YENİ İŞÇİ, MEMUR VE SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMLARINDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN TIKLA VE İNDİR.

Dışişleri Bakanlığı uzman yardımcısı alımı sınav başvuruları 9 Ocak 2023 tarihinde başlıyor. İşlemler e-Devlet şifresiyle Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştiriliyor. Başvurular 20 Ocak 2023 tarihinde sona erecek.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Sınava başvurabilmek için;
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak,

b) 01.01.2023 itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1988 ve daha sonra doğmuş olanlar),

c) Yurtiçindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim verilen fakültelerinin aşağıdaki tabloda kategoriler itibariyle belirtilen bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az %80’ine sahip olan diğer bölümlerden mezun olmak,

d) 2021. 2022 ve 2023 yıllarında İngilizce veya (Kategori IV için) Fransızca dillerinde YDS/e-YDS’den asgari (B) düzeyinde ya da puan eşdeğerliği ÖSYM tarafından saptanmış uluslararası dil sınavlarından 2021,2022 veya 2023 yıllarında alınan puanlara ilişkin sonuç belgesi ibraz etmek, (Bahsekonu yabancı dil sınavına ilişkin sonuç belgesinin sınav dönemi itibarıyla ÖSYM tarafından belirlenen YDS’deki karşılıkları değerlendirmeye alınacaktır.)

e) 2022 veya 2021 yılı Kamu Personel Seçme Sınavının aşağıdaki tabloda farklı bölümler itibariyle belirtilen puan türlerinden asgari puanı almış olmak gerekmektedir (Aday adayları, başvurularını en yüksek KPSS puanlarıyla yapacaklardır. Belirtilen taban puanı aşmış olmak, sınava katılma hakkını garanti etmemektedir).

(2) Dışişleri Uzman Yardımcılığı Sınavı altı farklı kategori itibariyle yapılacak olup, sözkonusu kategorilerin isimleri, mezuniyet grupları, gerekli KPSS puan türü, asgari KPSS puanı, atama yapılabilecek kontenjan ve yazılı sınava kabul edilecek aday sayısını gösteren tablo aşağıda yer almaktadır.

dışişleri bakanlığı uzman yardımcısı
dışişleri bakanlığı uzman yardımcısı

(3) Başarı puanı en yüksek olan adaydan başlanmak suretiyle giriş sınavı duyurusunda belirtilen uzman yardımcısı kadro sayısı kadar asıl adayın isimleri ilan edilir. Yapılan sınavlarda başarılı olmak şartıyla, giriş sınavı duyurusunda belirtilen uzman yardımcısı kadro sayısının yarısını geçmemek üzere Kurul tarafından belirlenen sayıda yedek adayın isimlerini kapsayan bir liste belirlenerek ilan edilir.

(4) Yazılı sınava kabul edilecek adaylar, her bir kategori için ayrı bir liste halinde KPSS puanlarına göre yapılacak sıralamayla belirlenecek olup, asgari KPSS ve YDS puanına sahip olmak sınava katılma hakkını garanti etmemektedir.

(5) Adaylar, farklı kategorilerde gerçekleştirilecek olan Dışişleri Uzman Yardımcılığı giriş sınavına yalnızca bir kategoriden başvurabileceklerdir.

(6) Sınava katılmaya hak kazanan adaylar, Kariyer Kapısı platformu ve Bakanlığın http://www.mfa.gov.tr adresli internet sitesinde ilan edilecektir. Sınava katılabilecek adaylara ayrıca e-posta ile bildirim yapılacaktır.

IV. SINAVIN AŞAMALARI (1) Yazılı Sınav

a) Yazılı sınav, “Uzman Yardımcılığı I”, “Uzman Yardımcılığı II”, “Uzman Yardımcılığı III” “Uzman Yardımcılığı V” ve “Uzman Yardımcılığı VI” kategorilerinden sınava katılacak adaylar için aşağıdaki bölümlerden oluşacaktır:

– Alan ve kategori bilgisi ile bağlantılı bir konuda yazılacak Türkçe kompozisyon,
– Mezuniyet grupları itibariyle farklılaştırılmış Türkçe metinlerin İngilizceye çevrilmesi.

b) Yazılı sınav, “Uzman Yardımcılığı IV” kategorisinden sınava katılacak adaylar için aşağıdaki bölümlerden oluşacaktır:

– Eski Türkçe/Osmanlıca bir metnin Türkçeye çevrilmesi,

– Mezuniyet grubuyla bağlantılı Türkçe bir metnin adayın beyan ettiği yabancı dile çevrilmesi.

c) Yazılı sınavda geçer not, her bir bölüm için 100 üzerinden 70’tir.

d) Yazılı sınav aşamasının sonuçları Kariyer Kapısı platformunda ve Bakanlık internet sitesinde ilan edilecektir. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylara, ayrıca e-posta ile bildirim yapılacaktır.

(2) Sözlü Sınav

a) Sözlü sınav, adayların; sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi; bir konuyu kavrayıp özetleme becerisi, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu; özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı; genel yetenek ve genel kültürü; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden değerlendirilerek, ayrı ayrı puan verilmek suretiyle gerçekleştirilir.

b) Sözlü sınavda geçer not 100 üzerinden 70’tir.
c) Sınav sonucunda başarılı olarak atanmaya hak kazananlar, Cumhurbaşkanlığı İnsan

Kaynakları Ofisi Kariyer Kapısı platformu ve Bakanlık internet sitesinde ilan edilecektir.

KARİYERBANKASİ.NET -İSTANBUL