Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı personel alımı başvuruları yarın başlıyor.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı personel alımı başvuruları yarın başlıyor. 30 Aralık 2022 tarihinde yayımlanan duyuruda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sınavla 25 çalışma uzman yardımcısı alımı yapılacağı kaydedildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı personel alımı başvuruları yarın başlıyor. 30 Aralık 2022 tarihinde yayımlanan duyuruda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sınavla 25 çalışma uzman yardımcısı alımı yapılacağı kaydedildi.

Bekçi, polis, subay, astsubay, özel sektör iş haberleri için tıkla ve indir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı personel alımı başvuruları 9 Ocak‘ta başlıyor. İşlemler e-Devlet şifresiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı – Kariyer Kapısı Kamu İle Alım ve Kariyer kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden gerçekleştiriliyor. Başvurular 3 Şubat 2023 tarihine sona erecek.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Giriş Sınavına Katılma Şartları

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde yer alan genel şartlara sahip olmak.
2- Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren ve yukarıda yer alan tabloda belirtilen öğrenim dallarından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.
3- ÖSYM tarafından 2021 ve 2022 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında yukarıdaki tabloda belirtilen puan türlerinden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.
4- 2023 yılının ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak.
5- Askerlik çağına gelmiş adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak.

PERSONEL ALIMI KONTENJAN DAĞILIMI

GRUPÖĞRENİM DALLARIATAMA YAPILACAK KADRO SAYISIPUAN TÜRLERİ
1.GRUPÜniversitelerin İnşaat Mühendisliği programlarından mezun olmak10KPSS P3 
2.GRUPÜniversitelerin Maden Mühendisliği programlarından mezun olmak15KPSS P3 
 TOPLAM25 

Başvuru İçin Gerekli Belgeler
1- Yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olanlar için diploma denklik belgesinin aslı veya onaylı örneği.
2- Özgeçmiş.

Sınavın Şekli

1- Sınav sözlü olarak yapılacaktır.

2- Sözlü sınavda adaylar;
a) Aşağıda sınav konuları başlığı altında belirtilen konulara ilişkin bilgi düzeyi, (50 puan)

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, (10 puan)
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, (10 puan) d) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, (10 puan)
e) Genel yetenek ve genel kültürü, (10 puan)

f) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, (10 puan)
konularından 100 (yüz) puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulacaktır.
Sınav Konuları
Adayların mezun olduğu bölüm itibarıyla teknik ve mühendislik konuları ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Kanun kapsamında yayımlanan ikincil mevzuat.

Sınavın Değerlendirilmesi vSonuçların Duyurulması

1- Sözlü sınavda başarılı sayılmak için komisyon başkan ve üyelerinin yüz (100) tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 (yetmiş) olması gerekir.
2- Sözlü sınavda alınacak puan adayların nihai başarı puanı olacaktır. Adayların sözlü sınav puanlarının eşitliği durumunda KPSS puanı yüksek olan aday sıralamada üstte yer alır.

3- Sınav komisyonu tarafından başarı puanı en yüksek olan adaydan başlamak suretiyle her bir grup için atama yapılacak kadro sayısı kadar asıl aday, asıl aday sayısının yarısı kadar da yedek aday tespit edilecektir.
4- Sınav sonuçları ve atanmaya hak kazanan adaylar Bakanlık resmi internet sayfasında (www.csgb.gov.tr/duyurular) ve Kariyer Kapısı platformu (https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden ilan edilecek olup adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

5- Giriş sınavında 70 (yetmiş) ve üzeri puan almış olmak, asıl ve yedek listedeki sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmeyecektir.

Tüm detaylar için kılavuzu inceleyebilirsiniz.

KARİYERBANKASİ.NET -İSTANBUL