Atıl Durumdaki Ofislere Konut Ruhsatı İmkanı.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde Yapılan Değişiklikleri Duyurdu.Atıl Durumdaki Ofislere Konut Ruhsatı İmkanı.

Atıl Durumdaki Ofislere Konut Ruhsatı İmkanı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde Yapılan Değişiklikleri Duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, atıl durumdaki boş ofislerin konut dönüşümü için önemli bir adım attı. Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Gündeme dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

Düzenlemeye göre, “4 kat ve üzeri” konut binalarında kapalı çıkma yapılmama kuralı, artık “7 kat üzeri” binalar için geçerli olacak şekilde güncellendi. Bu değişiklik sayesinde, özellikle küçük parsellerde daha işlevsel bina projeleri geliştirme imkanı doğdu.

Ayrıca, bina emniyetini sağlamak amacıyla da adımlar atıldı. “Kapalı çıkma yapılan binalardaki tüm kolonların birbirlerine, her iki yönde kirişlerle bağlanması” kuralı getirilerek bina güvenliği ön planda tutuldu.

Geleneksel yapı anlayışına uygun ve ferah mekanlar oluşturulması hedeflenerek, 3 katı geçmeyen binalarda kat yükseklikleri 4 metreye kadar çıkarılabilecek.

Covid-19 salgınıyla birlikte ofis kullanımının azalması ve konut ihtiyacının artması dikkate alınarak, atıl durumdaki boş ofislerle ilgili düzenlemeler de yapıldı.

Bu çerçevede, 1 Temmuz 2023’ten önce ofis veya büro amaçlı yapı ruhsatı düzenlenmiş veya yapımına başlanmış ve yapı kullanma izni alınmış yapılarda, 1 Temmuz 2024’e kadar parselin tamamında konut kullanım oranı %30’u aşmayacak şekilde tadilat ruhsatı düzenlenebilecek. Ancak bu oran, belediye meclisi kararıyla %50’ye kadar yükseltilebilecek.

KARİYERBANKASİ.NET