Aşırı yoksul sayısı artmaya devam ediyor.
Dünya Bankası, 2030 yılına kadar aşırı yoksulluğu sona erdirme hedefine ulaşılmasının mümkün olmadığını belirtiliyor. Dünya bankası tarafından açıklanan son rapora göre, aşırı yoksulluk içinde yaşayan insan sayısı 2020 yılında yüzde 11 artışla 719 milyon seviyelerine yükseldiği tahmin ediliyor.
Dünya bankası tarafından paylaşılan raporda, 2030 yılında 600 milyon kişinin hala günlük 2,15 dolardan daha az parayla yaşıyor olabileceğinin beklendiği belirtiliyor.
Raporda, aşırı yoksul insanların yarısından fazlasının Sahra Altı Afrika’da olduğunun altı çiziliyor.
AŞIRI YOKSULLUK NEDİR?
Aşırı yoksulluk, bir aile ya da bireyin, toplumun tüm sosyal faaliyetlerine katılmalarını engelleyen bir dizi eksiklikleri olan durumu olarak bilinen bir yoksulluk türüdür. Aşırı yoksulluk, olabilecek en kötü yoksulluk türüdür. Birleşmiş Milletler‘e (BM) göre, bu yoksulluk türü en ciddi yoksulluk durumudur.
AŞIRI YOKSULLUK NASIL HESAPLANIYOR?
Aşırı yoksulluk, eğer kişi söz konusu eşiğin üstünde veya altındaysa, kimin yoksulluk içinde olduğunu ve kimin olmadığını belirleyen bir eşik oluşturur.
Bu anlamda uluslararası kuruluşların bu tür yoksulluğu sınıflandırmak için belirledikleri eşik günlük 1,90 dolar. Bir kişi bu günlük gelirin altındaysa, kişi aşırı yoksulluk içinde kabul edilir.
Uluslararası bir standarttan bahsediyoruz, yani tüm ülkeler için aynı.
https://tr.economy-pedia.com/11036544-extreme-poverty
https://www.worldbank.org/en/home
Kariyerbankasi.net – Ekonomi