Aile ve Gençlik Fonu Kurulmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de Yayımlandı.Aile ve Gençlik Fonu'nun kurulmasına dair kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu önemli düzenleme ile birlikte, yeni evlenecek gençlere 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz olarak 150 bin lira kredi verilmesi öngörülüyor. Pilot uygulama olarak, 6 Şubat depreminden etkilenen illerde başlatılacak.Aile ve Gençlik Fonu Kurulmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de Yayımlandı.

Aile ve Gençlik Fonu Kurulmasına Dair Kanun Resmi Gazete’de Yayımlandı.

Aile ve Gençlik Fonu’nun kurulmasına dair kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu önemli düzenleme ile birlikte, yeni evlenecek gençlere 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz olarak 150 bin lira kredi verilmesi öngörülüyor. Pilot uygulama olarak, 6 Şubat depreminden etkilenen illerde başlatılacak.

Gündeme dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

150 Bin Lira Kredi Detayları: İlk 2 Yıl Ödemesiz

Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen kanun, genç çiftlere 150 bin lira faizsiz kredi imkanı sunuyor. Kredi, ilk 2 yıl ödemesiz olarak verilecek ve geri ödeme süreci 4 yıl olarak belirlendi.

Yönetim Kurulu ve Fonun Yapısı

Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında olacak. Kurul, ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısından oluşacak. Fonun yönetim kurulu, projeleri belirleme ve kaynak aktarımlarını yönlendirme yetkisine sahip olacak.

Fonun Kaynakları ve Gelirleri

Fonun kaynakları, Türk Petrol Kanunu ve Maden Kanunu kapsamında belirlenen devlet hisselerinden elde edilen gelirlerin yanı sıra, Cumhurbaşkanı kararıyla belirlenen oranda diğer fonlardan aktarılacak. Ayrıca, yurt içi ve yurt dışından gelecek nakdi bağışlar, yardımlar ve hibeler de fonun kaynaklarını oluşturacak.

Başvurular ve Pilot Uygulama

Fona başvurular, internet üzerinden gerçekleştirilecek. Kredi miktarı her yıl artacak ve pilot uygulama, deprem bölgesinde başlatılacak. Ardından, uygulama Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak.

Giderler ve Aktarımlar

Fonun giderleri, yönetim kurulu tarafından onaylanan projeler kapsamında teşvik, hibe, destek ve kredilere yönlendirilecek. Bu giderler, ilgili kurum ve kuruluşlara aktarılacak. Aktarılan tutarlar genel bütçeye kaydedilecek ve geri ödeme öngörülen projelerde ilgili kurum ve kuruluşlara geri ödenecek.

Mali Verilerin Kamuoyuyla Paylaşılması

Fon tarafından talep edilen veri ve bilgiler, ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yönetim kuruluna sunulacak. Fonun mali verileri ise en geç 6 aylık dönemler itibarıyla kamuoyuyla paylaşılacak.

Vergi Muafiyeti ve İstisnalar

Fon, kurumlar vergisinden muaf tutulacak ve elde ettiği gelirler dolayısıyla iktisadi işletme oluşmuş sayılmayacak. Ayrıca, fon damga vergisi, harçlar, veraset ve intikal vergisi gibi vergilerden muaf olacak. Nakdi bağış ve yardımların tamamı, gelir veya kurumlar vergisi matrahından indirilebilecek.

Çalışma Usul ve Esasları Cumhurbaşkanı Kararıyla Belirlenecek

Fonun çalışma usul ve esasları ile kaynakları ve giderleri, yapılacak kaynak aktarımlarına ilişkin detaylar, Cumhurbaşkanı tarafından çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek.

Resmi Gazete Duyurusu: https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/11/20231129-11.htm

KARİYERBANKASİ.NET