MTV'nin İkinci Taksit Ödemelerinde Son Günlere Girildi.2024 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ikinci taksit ödemeleri için süre daralıyor. Araç sahiplerini ilgilendiren bu süreç 31 Temmuz'da sona eriyor. MTV ödemeleri vergi daireleri, PTT ve banka şubelerinden yapılabilirken, dijital kanallar üzerinden de ödeme imkanı bulunuyor. Ödeme yapmayanlar yüzde 4,5 gecikme faizi ile karşı karşıya kalacaklar.

MTV’nin İkinci Taksit Ödemelerinde Son Günlere Girildi.

2024 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ikinci taksit ödemeleri için süre daralıyor. Araç sahiplerini ilgilendiren bu süreç 31 Temmuz’da sona eriyor. MTV ödemeleri vergi daireleri, PTT ve banka şubelerinden yapılabilirken, dijital kanallar üzerinden de ödeme imkanı bulunuyor. Ödeme yapmayanlar yüzde 4,5 gecikme faizi ile karşı karşıya kalacaklar.

MTV Ödemelerinde Son 3 Gün!

MTV’nin ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz’da başladı. Süreç, 31 Temmuz Çarşamba günü sona eriyor. Ödemeler, vergi daireleri, PTT ve banka şubelerinden yapılabileceği gibi dijital vergi dairesi, bankaların internet siteleri ya da mobil uygulamalar üzerinden de gerçekleştirilebiliyor.

Gecikme Faizi ve Yaptırımlar

Ödeme süresi dolmadan önce mükelleflerin gerekli işlemleri tamamlaması gerekiyor. 31 Temmuz’a kadar ödeme yapmayanlar için aylık yüzde 4,5 gecikme faizi uygulanacak. Ayrıca, borç ödenmezse vergi dairesi tarafından e-haciz işlemi başlatılabilir.

MTV borcunun zamanında ödenmemesi durumunda araç muayenesi de yapılamıyor. Vergi borçlarının ödenmiş olması, araç muayenesinin yapılabilmesi için gerekli şartlardan biridir.

Son olarak, 2023 yılına ilişkin Gelir Vergisi ikinci taksit ödeme süresinin de 31 Temmuz Çarşamba günü sona ereceğini unutmayın.

Kariyerbankasi.net’i takip ederek bu tür haberlere ücretsiz erişebilir, son dakika gelişmeleri için Kariyerbankasi.net’in mobil uygulamasını indirebilirsiniz.