TÜBİTAK Bursları Artırıldı: Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencilerine Yeni Destekler.Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK burslarının artırıldığını duyurdu. Yeni düzenlemeyle lisans, yüksek lisans, doktora ve doktora sonrası öğrenciler için burs miktarları önemli ölçüde artırıldı.

TÜBİTAK Bursları Artırıldı: Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencilerine Yeni Destekler.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK burslarının artırıldığını duyurdu. Yeni düzenlemeyle lisans, yüksek lisans, doktora ve doktora sonrası öğrenciler için burs miktarları önemli ölçüde artırıldı.

Burs Miktarları ve Performans Ödemeleri

Bakan Kacır, Türkiye’yi bilimsel alanda daha ileriye taşıyacak bu adımın, araştırmacı insan kaynağına yönelik önemli bir destek olduğunu belirtti. İşte yeni burs miktarları ve performans ödemeleri:

Lisans: 4.800 TL / Ay
Yüksek Lisans: 16.500 TL / Ay
Doktora: 24.000 TL / Ay
Doktora Sonrası: 32.000 TL / Ay
Ayrıca, doktora ve doktora sonrası araştırmacılar için ek performans ödemeleri yapılacak:

Doktora: 8.700 TL’ye kadar
Doktora Sonrası: 10.500 TL’ye kadar

Destekler Sürecek

Yeni burs miktarlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Kacır, bu artışlarla birlikte araştırmacıların ve öğrencilerin bilimsel çalışmalarına daha fazla odaklanabilmelerinin hedeflendiğini ifade etti. TÜBİTAK tarafından sağlanan bu bursların, Türkiye’nin bilimsel araştırma kapasitesini ve uluslararası alandaki rekabet gücünü artırmayı amaçladığını belirtti.

Kariyerbankasi.net’i takip ederek bu tür haberlere ücretsiz erişebilir, son dakika gelişmeleri için Kariyerbankasi.net’in mobil uygulamasını indirebilirsiniz.