Başıboş Sokak Köpekleri Düzenlemesi Meclis'te: Yetki Belediyelere Veriliyor.TBMM Genel Kurulu, başıboş sokak köpekleri sorununun çözümüne yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifini görüşecek. Düzenlemeyle yetki belediyelere devredilecek ve uygulamayan yetkililere hapis cezası verilecek.

Başıboş Sokak Köpekleri Düzenlemesi Meclis’te: Yetki Belediyelere Veriliyor.

TBMM Genel Kurulu, başıboş sokak köpekleri sorununun çözümüne yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifini görüşecek. Düzenlemeyle yetki belediyelere devredilecek ve uygulamayan yetkililere hapis cezası verilecek.

Hayvanları Koruma Kanunu’nda Önemli Değişiklikler

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bu hafta yoğun bir gündem var. AK Parti’nin hazırladığı ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda kabul edilen başıboş sokak köpeklerine ilişkin düzenleme, Genel Kurul gündemine taşınıyor.

Hazırlanan 17 maddelik teklife göre, başıboş sokak hayvanlarıyla ilgili yetki tamamen belediyelere bırakılacak. Bu yetkiyi kullanmayan ve uygulamaları gerçekleştirmeyen yetkililere ise 2 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

Ağır Para Cezaları ve Kısırlaştırma

Evcil hayvanlarını terk edenlere ve sahipsiz hayvan popülasyonunu artıranlara da ağır cezalar uygulanacak. Sahiplendiği köpeği sokağa bırakan kişiler, hayvan başına 60 bin lira ceza ödeyecek. Köpekleri şehir dışındaki boş arazilere bırakan belediye ya da dernekler de hayvan başına 50 bin lira ceza alacak. Düzenlemeye göre; başıboş sokak köpekleri kısırlaştırılacak, aşıları yapılacak ve sahiplendirilinceye kadar barınaklarda bakımları sağlanacak.

Diğer Gündem Maddeleri

Ayrıca, tüketicinin korunmasını destekleyen 14 maddelik kanun teklifi, 9’uncu Yargı Paketi ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifinin ekim ayında yeni yasama döneminde ele alınması bekleniyor.

Son dakika gelişmeleri için Kariyerbankasi.net’i takip edebilir, mobil uygulamamızı indirerek bu tür haberlere ücretsiz erişim sağlayabilirsiniz.