Toplu Sözleşme İkramiyesi Teklifi Meclis'ten Geçti.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen kanun teklifiyle sendikalı memurların 641,81 lira toplu sözleşme ikramiyesi alacağını açıkladı.

Toplu Sözleşme İkramiyesi Teklifi Meclis’ten Geçti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen kanun teklifiyle sendikalı memurların 641,81 lira toplu sözleşme ikramiyesi alacağını açıkladı.

Memurlara Sağlanan Yeni Haklar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sendika ve konfederasyonlarla yapılan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi’nde memurlar için önemli bir kazanım sağladıklarını belirtti. Bu kazanımın, CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurması sonucu iptal edildiğini hatırlatan Işıkhan, iptal kararıyla kamu görevlilerinin aylıklarında azalma meydana geldiğini ifade etti.

Sendikalı Memurlara 641,81 TL İkramiye

Bakan Işıkhan, “İptal kararı ile ikramiyeden yararlanan kamu görevlilerimizin aylıklarında azalma meydana gelmişti. Biz, emekçilerimizin, memurlarımızın kazanımlarının her zaman yanındayız. TBMM Genel Kurulunda kabul edilen maddeyle sendikalı memurlarımız toplu sözleşme ikramiyesi olarak 641,81 TL ikramiye alacak ve tüm sendikalı memurlarımızın bu ikramiyeyi almaları sağlanacak. Bu kanun teklifinin yasalaşma sürecine katkı sağlayan Cumhur İttifakı milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Memurlarımız için hayırlı olsun,” dedi.

Son Dakika Gelişmeleri İçin Kariyerbankasi.net

Bu ve benzeri haberler için Kariyerbankasi.net’i takip edebilir, son dakika gelişmelerinden haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.